„Bitė“ skrieja saugoti namų

Mobiliojo ryšio operatoriai aktyviai plečia teikiamų paslaugų spektrą. Štai žiemą „Tele2“ pasiūlė išmaniąją namų apsaugos sistemą, kuri valdoma internetu, o saugumas papildomai užtikrinamas su apsaugos įmonės pagalba. Dabar labai panašų žingsnį žengė ir „Bitė Lietuva“.
Namų saugos sistema „Ajax“
Namų saugos sistema „Ajax“ / Bendrovės nuotr.

Tiesa, esama ir reikšmingų skirtumų: nauja „Bitės“ paslauga yra suporuota ne tik su apsaugos įmone, bet ir su draudimo įmone. Antra, „Bitės“ apsaugos paketą be „standartinių“ durų bei langų atidarymo, judesio ir dūmų jutiklių ir sirenų galima papildyti ir užliejimo bei stiklo dūžio jutikliais.

Kaip trečią skirtumą galima paminėti tai, kad „Bitės“ namų apsaugos įrangą „Ajax“ galima įsirengti patiems („Tele2“ atveju tai atlieka specialistas, kurio paslaugos yra mokamos). Bet „Ajax“ sistemos įrengimas nėra sudėtingas – visi jutikliai yra belaidžiai, maitinami 7 metus veikiančių akumuliatorių, gali būti tvirtinami ir medvaržčiais, ir lipdukais, todėl nereikės gadinti dailių sienų (šiuo požiūriu skirtumo nuo „Tele2“ siūlomos įrangos nėra). Abiejų operatorių siūlomų sistemų veikimą užtikrina išmanioji centralė, kuri laidu jungiama į elektros tinklą, tačiau po prijungimo ją galima slėpti kad ir stalčiuje.

Skiriasi įrangos išvaizda. Subjektyviai galima būtų bandyti teigti, kad „Bitės“ įranga atrodo elegantiškiau (nors tai – grynai skonio reikalas), juolab, kad galima rinktis iš juodos ir baltos komponentų korpusų spalvų.

Savaime suprantama, mobiliojo ryšio operatorių siūlomos namų apsaugos paslaugos yra valdomos išmaniuoju telefonu per specializuotą programėlę – visi „Ajax“ komponentai sujungiami labai nesudėtingai, o ir sistemos valdymas yra labai paprastas. Jei namuose esama gyventojų, kurie nesinaudoja išmaniuoju telefonu, signalizaciją įjungti ir išjungti galima ir „senoviniu“ būdu – suspaudant kodą specialioje belaidėje klaviatūroje.

VIDEO: Ajax. The new generation of wireless security systems

Kainų palyginimas

Be jokios abejonės, skirtumų yra ir kainodaroje: jeigu „Tele2“ vartotojams siūlė tris skirtingus planus, kurių pasirinkimą turėtų lemti saugomų patalpų dydis ir kuriuose yra tam tikras fiksuotas jutiklių rinkinys, tai „Bitė“ siūlo elgtis tarsi daržovių parduotuvėje, kur kiekvieną „daržovę“ (saugos sistemos fizinį ar paslaugų komponentą) pagal konkrečius poreikius pasirenkate patys.

Reikia durų atidarymo jutiklio? 1,20 euro mėnesiui. Dar vieno? Pridėkite tiek pat. Judesio jutiklis kainuos 1,70 euro, kaip ir vidaus sirena, užliejimo, dūmų ar stiklo dūžio jutiklis. Štai taip iš komponentų susirinkę pagal patalpų išplanavimą poreikius atitinkantį jutiklių rinkinį galėsite jį papildyti apsaugos tarnybos reagavimo į iškvietimą bei turto draudimo nuo vagysčių ir kitų nelaimių paslaugomis.

Palyginkime kainas: bazinis „Bitės“ namų apsaugos rinkinys (centralė ir vienas judesio jutiklis), kurio įsigijimas neišvengiamas, kainuos 6,9 euro mėnesiui, tačiau šis rinkinys su apsaugos įmonės paslaugomis nekomplektuojamas. Palyginimui, pigiausias „Tele2“ pasiūlymas su apsaugos tarnybos priežiūra – 12,26 euro mėnesiui, tačiau jame numatyta ir sirena, ir durų atidarymo jutiklis, ir apsaugos komanda, reaguojanti į signalizacijos suveikimą.

Mažiausia suma, už kurią iš „Bitės“ galėsite ir išsinuomoti namų apsaugos sistemą, ir gauti apsaugos bendrovės paslaugas, yra 14,5 eurų. Bet už tai baziniame rinkinyje atsiranda ir dūmų jutiklis, ir vidaus sirena, ir durų atidarymo jutiklis. Tai daugiau ar mažiau atitinka „Tele2“ vidutinio dydžio namams skirtą saugumo planą už 14,87 eurų (bet skirtumų yra, todėl šių pasiūlymų tikrai negalima lyginti kaip lygiaverčių).

Ir dar vienas slaptas „kabliukas“, kurį galima apčiuopti „Bitės“ kainodaroje, yra nuolaidų sistema: jeigu nuspręstumėte atsisakyti šios įmonės paslaugų, tai pigu nebūtų, mat ši netesybų reikalavimą pakeitusi sistema suteikia teisę bendrovėms reikalauti iš klientų „grąžinti suteiktas nuolaidas“ jeigu šie nutraukia sutartį nepasibaigus sutarties galiojimo laikui (dažniausiai 2 metams).

Kitaip tariant, susirūpinusiems savo namų saugumu „Bitė“ siūlo daugiau lankstumo nei „Tele2“ renkantis konkrečiai sau tinkamą jutiklių derinį, tačiau lankstumas išnyksta, kuomet kyla minčių apie apsaugos paslaugų teikėjo keitimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius