Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai

Nesirenkant aukštesnės grafikos nustatymų šiuolaikinius vaizdo žaidimus galima žaisti ir su ne itin galingais kompiuteriais. Vis dėlto jie praranda didelę dalį žavesio, todėl tikrieji žaidimų mylėtojai renkasi itin sparčius įrenginius tam, kad mėgautųsi geriausia žaidimų patirtimi. Rinkoje tokių nešiojamų kompiuterių pakankamai daug, tad „Bitės Profai“ apžvelgė juos ir išskyrė penkis geriausius modelius tam, kad būtų lengviau išsirinkti žaidimams skirtą kompiuterį, labiausiai atitinkantį poreikius.
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai / Shutterstock nuotr.

Taupydami jūsų laiką, kviečiame su pranešimo turiniu susipažinti lengviau:

  • „Asus ROG Strix G15“ pasižymi galingais parametrais ir didesniu ekrano vaizdo atnaujinimo dažniu;
  • „Asus ROG Zephyrus G15“ pasižymi aukštais parametrais nepaisant savo itin plono korpuso;
  • Vidutinės klasės žaidimų kompiuteris „Lenovo Legion 5“ dėl savo technologijų pajėgus žaisti naujausius žaidimus;
  • Apgaulinga išvaizda sudaro įspūdį, kad „IdeaPad Gaming 3“ yra ne žaidimų, o greičiau biuro kompiuteris;
  • „Asus TUF Gaming 15“ modelis pasižymi maža kaina, tačiau turi pranašumų už kitus konkurentus.

Jei norite daugiau sužinoti apie geriausius žaidimams skirtus kompiuterius, kviečiame toliau skaityti šį „Bitės Profų“ straipsnį.

Kiekvieno žaidimų kompiuterio svarbiausia dalis yra vaizdo plokštė. Galite turėti labai galingą įrenginį, tačiau integruota vaizdo plokštė neleis mėgautis aukščiausios grafikos žaidimais. Kita vertus, itin svarbus procesorius tam, kad būtų galima pasiekti didesnį kadrų kiekį per sekundę. Be to, žaidimų kompiuteris turėtų turėti bent 8 GB darbinės atminties (RAM)“, – sako „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

Topas atnaujintas 2021 m. liepą.

„Asus ROG Strix G15“ – trokštantiems išskirtinio greičio

Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai
Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai

Šis žaidimų entuziastų kompiuteris pasižymi galingais parametrais – itin sparčiu „AMD Ryzen 7-5800H“ procesoriumi ir aukščiausios klasės vaizdo plokštėmis „Nvidia RTX 3070“ arba „Nvidia RTX 3060“ (modelis priklauso nuo komplektacijos).

„Šio kompiuterio vidinis dizainas leidžia minėtoms vaizdo plokštėms panaudoti daugiau energijos, todėl kituose kompiuteriuose jos veikiausiai veiktų lėčiau nei šiame. „ROG Strix G15“ kompiuterio ekranas palaiko didesnį vaizdo atnaujinimo dažnį su vos 3 ms atsako laiku. Dėl šių savybių įrenginys visapusiškai tinkamas elektroniniam sportui“, – įsitikinęs „Bitės Profas“.

Ekspertas atkreipia dėmesį, kad ir patys naudotojai gali tobulinti šį kompiuterį pagal savo poreikius. Abu darbinės atminties (RAM) lustai gali būti pakeisti į kitus. Be to, prie įrenginio galėsite prijungti itin sparčius SSD atminties diskus, kadangi jame yra dvi M.2 jungtys.

„ROG Strix G15“ įrenginys nepaliks abejingo nė vieno žaidimų mylėtojo, kadangi sukurtas tik iš aukščiausios klasės komponentų, o jo išorę puošia dailūs dizaino sprendimai – spalvota klaviatūra ir korpuso šonų apšvietimas.

Vaizdo žaidimus šiandien žaidžia apie 40 proc. pasaulio gyventojų, rodo tyrimų bendrovės „Statista“ duomenys, todėl „Bitės Profai“ apžvelgė žaidimų rinką – kiek uždirba turtingiausi „geimeriai“ pasaulyje bei kokie žaidėjai populiariausi Lietuvoje.

Siūlome susipažinti su daugiau panašių parametrų kompiuterių modeliais ir pasižvalgyti į kitus įrenginius.

„Asus ROG Zephyrus G15“ – vienas galingiausių iš ploniausių

Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai
Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai

Dauguma nešiojamų žaidimų kompiuterių yra storesni ir sunkesni dėl jų galiai reikalingų specialių komponentų, tačiau „ROG Zephyrus“ (angl. Republic Of Games) serija pasižymi itin plonais įrenginiais.

Nepaisant savo lengvumo, „Zephyrus G15“ modelis pasižymi stipriais parametrais, ekranu su didesniu vaizdo atnaujinimo dažniu ir 3 ms atsako laiku bei efektyviu „AMD Ryzen Zen 2“ serijos procesoriumi. Vaizdą apdoroja „Geforce RTX 2060“ vaizdo plokštė, kuri leidžia sklandžiai žaisti naujausius žaidimus pavyzdžiui, naudojant „Steam“ platformą.

„Kompiuterio dizainas nėra iššaukiantis, todėl jį galėsite naudoti net ir dalykiniame susitikime. „Asus“ užtikrino, kad itin ploni „Zephyrus“ serijos įrenginiai nesusidurtų su aušinimo problema. Šiuo atveju net vaizdo plokštė dėl „Max-Q“ technologijos taupiau naudoja energiją, todėl mažiau kaista žaidžiant žaidimus“, – paaiškina M. Vrubliauskas.

Jei daug keliaujate ir mėgstate žaisti žaidimus, būtent šis modelis jums yra vienas tinkamiausių. Dėl mažesnių gabaritų šį kompiuterį galėsite visur patogiai nešiotis su savimi.

Daugiau apie „Asus ROG Zephyrus G15“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„Lenovo Legion 5“ – patrauklus vidutinės klasės modelis

Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai
Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai

Dauguma žaidimų mylėtojų atpažįsta „Legion“ ženklą, kurį „Lenovo“ puoselėja nuo 2017 metų. „Legion 5“ yra vidutinės klasės žaidimams skirtas įrenginys, kurio vienas privalumų – prieinama kaina.

„Legion 5“ modelyje įdiegta „Nvidia RTX 2060“ vaizdo plokštė, galinti dirbti su naujausiomis žaidimų technologijomis – „Ray Tracing“ ar DLSS, tad su šiuo kompiuteriu galėsite žaisti ir naujausius žaidimus“, – tikina technologijų ekspertas.

Dauguma žaidimų kompiuterių pasižymi iššaukiančiu dizainu, tačiau tik ne šis. Jis yra storesnis už standartinį nešiojamą kompiuterį, tačiau žavi savo itin plonais rėmeliais aplink ekraną, palaikantį didesnį 120 Hz vaizdo atnaujinimo dažnį.

„Lenovo Legion 5“ turi daugumą naujausių technologijų ir kainuoja mažiau nei 2 tūkst. eurų, todėl puikiai tiks tiek dirbantiems, tiek mėgstantiems pažaisti.

Daugiau apie „Lenovo Legion 5“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„Lenovo IdeaPad Gaming 3“ – pasižymi apgaulinga išvaizda

Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai
Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai

Paprastai žaidimų kompiuteriai išsiskiria įvairiomis spalvotomis lemputėmis ir iššaukiančiais logotipais, tačiau „IdeaPad Gaming“ įrenginių serijai sukurtas visai kitoks dizainas. Galite susidaryti įspūdį, kad tai labiau biuro kompiuteris, kol nepamatote jo ekrano.

„Vos pajudinę pelę įsitikinsite, kad tai nėra įprastas biuro kompiuteris – ekranas su didesniu 120 Hz vaizdo atnaujinimo dažniu tiesiog kviečia žaisti žaidimus, tačiau šį kompiuterį galite naudoti ir kitiems darbams jau minėtame biure“, – pažymi „Bitės Profas“.

Tiesa, tai nėra galingiausias žaidimų kompiuteris, todėl ir jo kaina yra pakankamai prieinama. „IdeaPad Gaming 3“ parametrų užteks norint išnaudoti puikų 120 Hz ekraną žaidžiant įvairius konkurencingus žaidimus, pavyzdžiui, „League Of Legends“ ar „Counter-Strike: Go“.

Šis „Lenovo“ modelis labiausiai tinka žmonėms, ieškantiems labiau klasikinio įrenginio, kuris būtų pakankamai pajėgus žaisti mėgstamus žaidimus.

Daugiau apie „Lenovo IdeaPad Gaming 3“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„Asus TUF Gaming 15“ – sumaniai surinkti komponentai

Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai
Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi nešiojami žaidimų kompiuteriai

Geltonai paryškinti W, A, S ir D klaviatūros mygtukai išduoda, kad tai žaidimams skirtas kompiuteris. TUF serijos modeliai jau kurį laiką žinomi kaip itin galingi žaidimų įrenginiai su aukščiausios kokybės vidinėmis detalėmis už protingą kainą.

„Asus“ inžinieriai sumaniai parinko kompiuterio komponentus tam, kad jis pasižymėtų pakankamai maža kaina, bet turėtų pranašumų už brangesnius konkurentus. Šio modelio ekranas yra kiek tamsesnis už kitų kompiuterių ir, deja, kiek prasčiau atvaizduoja spalvas. Vis dėlto kambaryje ne kiekvienas pastebėtų šio ir brangesnio kompiuterio ekranų skirtumus“, – tvirtina M.Vrubliauskas.

Apskritai „Asus TUF“ kompiuterių serija nenuvilia žaidimų entuziastų, kadangi jos įrenginiuose randame aukščiausios klasės vidinius komponentus. Netrūksta visokių konfigūracijų su įvairiomis RTX vaizdo plokštėmis bei „AMD Ryzen Zen 2“ serijos procesoriais.

Jei norite kuo didesnių parametrų, tačiau turite ribotą biudžetą žaidimų kompiuteriui, šis įrenginys yra optimalus pasirinkimas. Be to, jei jau dairotės į žaidimų kompiuterius, greičiausiai, jums bus įdomus sužinoti ir apie naujausias žaidimų konsoles: „Xbox Series X“ ir „PlayStation 5“. Kurią iš jų verta rinktis, pasakoja „Bitės Profai“.

Daugiau apie „Asus TUF Gaming 15“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

Daugiau apie kompiuterius galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius