Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 telefonai su geriausiomis kameromis

Fotografuoti telefonu mėgstame visi, tačiau ar žinome, nuo kokių parametrų priklauso nuotraukų kokybė? Ar didesnis megapikselių skaičius garantuoja gražesnius kadrus ir ar keturios kameros geriau nei viena? Kadangi šiandien išmaniųjų pasirinkimas rinkoje ypač gausus, „Bitės Profai“ apžvelgė juos visus ir atrinko TOP 5 telefonus, kad lengviau išsirinktumėte geriausiai fotografuojantį telefoną.
„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 telefonai su geriausiomis kameromis
„Bitės Profai“ rekomenduoja: TOP 5 telefonai su geriausiomis kameromis / Pexels.com nuotr.

Taupydami jūsų laiką, kviečiame su pranešimo turiniu susipažinti lengviau:

  • Telefone „Samsung Galaxy S21 Ultra“ įdiegtas 10 MP teleobjektyvas garantuoja 10 kartų optinį priartinimą, o likę objektyvai padeda fiksuoti akimirkas ryškiai ir itin plačiu kampu
  • „iPhone 13 Pro Max“ filmuoti vaizdai nenusileidžia profesionalių kamerų pasiekiamiems rezultatams
  • „Xiaomi Redmi Note 10 Pro“ siūlo flagmano lygio kameras už vidutinės klasės įrenginio kainą
  • „Xperia 1 III” – vienintelis telefonas rinkoje, turintis kintamą teleobjektyvą
  • „Samsung Galaxy Z Fold3“ telefonas yra vienas geriausių įrenginių asmenukėms įamžinti


Daugiau apie išmaniuosius su geriausiomis kameromis sužinokite toliau skaitydami šį straipsnį.

„Šiais laikais telefonais galime užfiksuoti ypatingai aukštos kokybės vaizdus ir pasijusti tikrais fotografais. Vis tik norint gražių ir ryškių nuotraukų, labai svarbu žinoti, į kokius parametrus atkreipti dėmesį. O tai priklauso nuo to, kokius vaizdus siekiate įamžinti. Pavyzdžiui, vienas telefonas gali padėti įamžinti puikias asmenukes, kitas – tolumoje esančius objektus, o dar kitas bus nepamainomas pagalbininkas fotografuojant ypač prasto apšvietimo sąlygomis“, – sako „Bitės Profas“ Andrius Archangelskis.

Topas atnaujintas 2021 m. rugsėjį.

„Samsung Galaxy S21 Ultra“ – aukščiausios kokybės kameros

VIDEO: Samsung Galaxy S21 | S21+ | S21 Ultra apžvalga

Vienas galingiausių „Samsung“ telefonų pasižymi aukštais parametrais ir itin profesionaliomis kameromis. Jų šiame įrenginyje – net penkios.

„Telefonas turi itin aukštos raiškos 40 MP priekinę kamerą, pasižyminčią ypač ryškiomis nuotraukomis, ir keturis objektyvus telefono nugarėlėje. Tai – 108 MP pagrindinis, 12 MP itin plataus matymo kampo ir du 10 MP teleobjektyvai, iš kurių vienas optiškai priartina vaizdą tris, o kitas – dešimt kartų. Pagrindinis privalumas tas, kad optiškai priartinto vaizdo kokybė ir detalumas nuotraukose nesuprastėja“, – pasakoja „Bitės“ išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Be to, „S21 Ultra“ leidžia papildomai priartinti vaizdą hibridiniu būdu net iki šimto kartų, tad nufotografuosite puikių vaizdų, kurių plika akimi nepavyktų įžiūrėti. Taip pat „Samsung“ įmontavo lazerinio autofokusavimo jutiklį, kuris leidžia vaizdus fokusuoti dar greičiau ir tiksliau, ypač prastesnio apšvietimo sąlygomis.

„Įdomi yra ir vieno fiksavimo funkcija. Nukreipus telefoną į norimą objektą ir spustelėjus fotografavimo mygtuką, išmanusis pats nufotografuos keletą kadrų, filmuos trumpų vaizdo įrašų. Tuomet atrinks geriausius kadrus bei pasiūlys jiems tinkančių filtrų. Tad kadre visi būsite atsimerkę, o šuolis nuo liepto bus užfiksuotas laiku“, – pabrėžia A. Archangelskis.

Ekspertas priduria, kad su „Samsung Galaxy S21 Ultra“ galėsite užfiksuoti 8K raiškos vaizdo įrašus, o programinė įranga leis juos čia pat redaguoti. Dėl ypatingo įrašų detalumo, iš jų galėsite iškirpti įsimintinus kadrus, kurie virs 33 MP raiškos nuotraukomis.

Daugiau apie „Samsung Galaxy S21 Ultra“ sužinosite šio telefono aprašyme.

„Samsung Galaxy S21 Ultra“ išmaniųjų įrenginių rinkoje dar kitaip vadinamas flagmanu – aukščiausios klasės telefonu. „Bitės Profai“ apžvelgė visus prabangiausius mobiliuosius tam, kad būtų lengviau išsirinkti flagmaną, labiausiai atitinkantį jūsų poreikius.

„iPhone 13 Pro Max“ – neprilygstama vaizdo įrašų kokybė

VIDEO: Introducing iPhone 13 Pro | Apple

Jau visiems įprasta, kad kiekvienas naujas „iPhone“ įrenginys yra aprūpintas aukščiausios klasės komponentais, įskaitant ir telefono kameras. Nors „iPhone 13 Pro Max“ užfiksuoja išskirtinės kokybės vaizdus, tačiau pagrindinis jo privalumas tarp konkurentų – profesionaliausia vaizdo įrašų kokybė.

„Telefonas nugarėlėje turi net tris puikias 12 MP kameras: standartinę, itin plataus matymo kampo ir teleobjektyvą. Jos pažangesnės, turi didesnius sensorius ir naktinį režimą, dėl kurio net ir nakties metu fotografuotos nuotraukos bus ryškios ir kokybiškos. Svarbu paminėti ir tai, kad teleobjektyvas geba optiniu būdu vaizdus priartinti net 3 kartus“, – pamini „Bitės Profas“.

Daug dėmesio skirta ir itin plataus matymo kamerai – joje integruota didesnė diafragma, greitesnis jutiklis ir visiškai naujas automatinis fokusavimas. Dėl šių komponentų net iš labai arti užfiksuoti vaizdai nuotraukose atrodys ryškūs ir detalūs.

Puikią vaizdo įrašų kokybę leidžia pasiekti ir galimybė filmuoti „Dolby Vision“ formatu. Ši technologija įgalina filmuoti kino teatruose matomo vaizdo kokybei prilygstančius kadrus. Kadangi tokių vaizdo įrašų informacija saugoma atskirai nuo pačių įrašų, tad juos galėsite žiūrėti ir šios technologijos nepalaikančiame ekrane.

Sukurti stulbinančius vaizdo įrašus „iPhone 13 Pro Max“ padės ir šiemet pristatytas „Cinematic“ režimas, kuris leis sufokusuoti vaizdą taip, kaip matome kino filme. Pavyzdžiui, leis išryškinti pirmame plane esantį žmogų, visą vaizdą fone palikdamas neryškų. Taip pat „iPhone 13 Pro Max“ gali sklandžiai perkelti fokusą į ryškų foną, tuo pat metu suliedamas kadre esantį žmogų.

Daugiau apie „iPhone 13 Pro Max“ sužinosite šio telefono aprašyme.

„Xperia 1 III” – kintamas teleobjektyvas

VIDEO: Xperia 1 III Official Product Video - Speed and beyond

„Sony Xperia 1 III“ – telefonas, turintis praktiškai visus flagmanų gerbėjų geidžiamus parametrus. Tai – ausinių jungtis, atminties kortelės palaikymas, 4K OLED 120 Hz ekranas. Vis tik ties čia jo privalumų sąrašas nesibaigia.

Įrenginyje integruotos ir aukščiausios klasės kameros. Jo kūrėjai ypatingą dėmesį skyrė tam, kad šis telefonas prilygtų profesionaliai fotografijos įrangai, tačiau tuo pat metu būtų itin patogus nešiotis.

„Telefono kamera kurta kartu su naujausios „Alpha 9” fotoaparatų serijos inžinieriais. Be puikių techninių savybių čia taip pat rasime vieną pažangiausių profesionalių fotografijos ir vaizdo įrašų režimų. Na, o mažiau profesionalia fotografija besidomintys liks nustebinti automatiniu režimu, kuris taip pat leidžia išgauti įspūdingos kokybės nuotraukas“, – sako A. Archangelskis.

Viena įdomiausių „Xperia 1 III“ savybių – kintamas teleobjektyvas, kurio nerasite jokiame kitame telefone. Jis leidžia priartinti vaizdą 2,9 arba 4,4 karto, neprarandant kokybės. Ekspertas pamini, kad galimybė pasirinkti vieną iš dviejų priartinimo lygių labai naudinga: kartais fotografuojant priartinti vaizdą 4 kartus yra per daug, o pasirinkus 2,9 karto galima užfiksuoti gražias portretines nuotraukas.

Šis flagmanas gali būti vadinamas parametrų „monstru” – jis turi praktiškai viską, ko galima norėti iš šiuolaikinio flagmano. Nors labiausiai „Sony Xperia 1 III“ turėtų džiaugtis „Sony“ produktų gerbėjai, šį telefoną tikrai verta išbandyti ir kitų gamintojų fanams.

Daugiau apie „Sony Xperia 1 III“ sužinosite šio telefono aprašyme.

„Xiaomi Redmi Note 10 Pro“ – į flagmanus besilygiuojantis vidutinės klasės įrenginys

VIDEO: #RedmiNote10Pro: Unboxing

„Xiaomi Redmi Note 10 Pro“ kaina – gerokai mažesnė nei daugelio flagmanų. Vis tik kai kuriais parametrais telefonas neatsilieka nuo pažangiausių įrenginių ir vienas tokių, neabejotinai, yra keturguba jo kamera.

„Telefonas turi pagrindinę 108 MP kamerą, kuri geba kokybiškai užfiksuoti vaizdus įvairaus apšvietimo sąlygomis ir kokybiškai sulieja foną už fotografuojamo objekto. Komplimentų įrenginys nusipelno ir už itin plataus kampo objektyvą, kuris išplečia matymo kampą iki 118 laipsnių“, – tikina „Bitės Profas“.

Mažų objektų nuotraukoms skirtas 5 MP makro objektyvas leis kokybiškai sufokusuoti vaizdą net ir fotografuojant iš labai arti. Tuo metu 2 MP gylio jutiklis padės kurti įsimintinus portretus ir meistriškai sulies foną, o 16 MP priekinė kamera bus nepamainoma įamžinant asmenukes. Jomis gausiai papildysite draugų nuotraukų galeriją ar pasidalinsite socialiniuose tinkluose.

A. Archangelskio teigimu, „Xiaomi Redmi Note 10 Pro“ įvertins norintys flagmano galimybių neišleidžiant daug pinigų. Be puikių kamerų, dar gausite didelės talpos bateriją, kuri leis ilgiau „gaudyti“ kadrus.

Daugiau apie „Xiaomi Redmi Note 10 Pro“ sužinosite šio telefono aprašyme.

Jei ieškote išmaniojo už žemesnę kainą, vidutinių telefonų klasėje netrūksta puikių modelių, kai kuriais parametrais pasižyminčių net ir flagmanams būdingomis savybėmis. Pasirinkimas šioje klasėje itin didelis, tad „Bitės Profai“ apžvelgė visus išmaniuosius ir išrinko penkis geriausius modelius iki 400 eurų.

„Samsung Galaxy Z Fold3“ – ryškioms asmenukėms fiksuoti

VIDEO: Samsung Galaxy Z Fold3 | Z Flip3 apžvalga

Jei jau užsiminėme apie asmenukes, privalome paminėti lankstomą „Samsung Galaxy Z Fold3“ flagmaną, kuris tarsi specialiai tam ir sukurtas. Priešingai nei daugelyje kitų telefonų, joms įamžinti gali būti naudojama ne tik priekinė, bet ir pagrindinė kamera, taip užtikrinant vienus geriausių kadrų rinkoje.

„Nors „Galaxy Z Fold 3“ turi net dvi priekines kameras, tačiau tiek asmenukes, tiek ir aplinką galėsite fotografuoti pažangesnėmis 12 MP galinėmis kameromis. Tad jos galės būti tiek įprastos, tiek priartintos ar itin plataus kampo. Beje, inovatyvus sulankstymo sprendimas leidžia įamžinti asmenukes pastačius telefoną ant stalo ar kito lygaus paviršiaus ir nufotografuoti save per atstumą naudojantis gestais“, – pabrėžia „Bitės Profas“.

Ekspertas priduria, kad dėl inovatyvus sulankstymo sprendimo galėsite daryti kokybiškas ir „nesusiliejusias“ nuotraukas naktį. O filmuojant, vaizdas bus lygesnis ir stabilesnis.

Daugiau apie „Samsung Galaxy Z Fold 3“ sužinosite šio telefono aprašyme.

Nemažai laisvo laiko žmonės praleidžia ir prie televizoriaus ekranų – po 2,7 valandos per dieną, rodo tyrimų duomenys. Nors šis laikas kasmet pamažu mažėja, tačiau televizorius vis dar atsakingas už eilę pramogų namuose – vieni žiūri įvairų vaizdo turinį, kiti žaidžia žaidimus, treti – klausosi muzikos. Naujas išmanusis televizorius – atsakingas pirkinys, todėl „Bitės Profai“ apžvelgė daugybę modelių ir išrinko penkis geriausius.

Daugiau apie išmaniuosius telefonus su geriausiomis kameromis galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius