-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Blogos žinios „Apple“ gerbėjams: „iPhone 8“ Kalėdų senelio maiše nebus

Technologijų naujienų svetainė „The Verge“ skelbia, kad, sprendžiant pagal turimą informaciją, galima teigti, jog „iPhone 8“ prekyba bus pradėta tik pačioje 2017 metų pabaigoje – pora mėnesių vėliau, nei įprasta „Apple“.
Galima "iPhone 8" išvaizda
Galima "iPhone 8" išvaizda / Twitter iliustr.

Naujausią informaciją pateikė patikimas „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo, kuris tvirtina, kad telefonų prekyba gali net neprasidėti iki spalio ar lapkričio.

Praktiškai prieš visus naujų „iPhone“ pristatymus sulaukiama straipsnių, skelbiančių, kad naujų išmaniųjų telefonų pasiūla bus ribota, tačiau panašu, kad šiemetinė padėtis bus gerokai rimtesnė nei anksčiau. Paprastai „Apple“ masinę naujų telefonų gamybą pradeda likus keliems mėnesiams iki oficialaus pristatymo – ir net tuo atveju pasitaiko tam tikrų pasiūlos užtikrinimo sunkumų. O jeigu „Apple“ nesugebės pradėti „iPhone 8“ prekybos iki spalio ar lapkričio – beveik neabejotina, kad Kalėdų senelio maiše šių telefonų nebus.

M.Kuo išvada – ne vienintelė, rodanti, kad naujos kartos išmanieji vėluos ar bent jau prekybos pradžioje bus labai, labai reti. Praėjusią savaitę „Bloomberg“ skelbė, kad „iPhone 8“ gali vėluoti „mėnesiu ar dviem“, atidėto įrenginio pristatymo tikisi ir patikimi gandų skleidėjai iš Japonijos „Mac Otakara“.

Gandų skleidėjai laikosi bendros nuomonės, kad „iPhone 8“ išsiskirs naujovišku dizainu, kuriame panaudota OLED ekrano matrica, o ekrano turėtų praktiškai neriboti rėmelis. Tai reiškia, kad „iPhone“ vartotojų mylimas „Namų“ mygtukas keisis arba bus perkeltas. Taip pat skleidžiami gandai, kad įrenginyje atsiras belaidžio akumuliatoriaus įkrovimo galimybė, o asmenukėms skirta kamera įgis „Kinect“ technologijai būdingą savybę stebėti judesį trimatėje erdvėje.

Pastarosiomis savaitėmis į internetą prasprūstančios „iPhone 8“ detalių ir brėžinių nuotraukos, panašu, šiuos gandus tik patvirtina. Nutekinamų nuotraukų šaltinis iš esmės nėra žinomas, tad yra tikrai rimto pagrindo abejoti jų autentiškumu, tačiau mažų mažiausiai pagal nuotraukas galima spręsti, ko iš „iPhone 8“ tikisi „Apple“ gerbėjai.

Vienas iš tokių gandų platintojų – socialiniame tinkle „Twitter“ informaciją skleidžiantis Benjaminas Geskinas – skelbia, kad naujojo telefono dviguba kamera bus vertikalioje konfigūracijoje, pirštų atspaudų skaitytuvas bus perkeltas į nugarėlę, o šoninės briaunos – stipriai užapvalintos.

Senesnius telefono korpuso brėžinius su kampuotomis briaunomis per „Twitter“ demonstruoja kitas gandų skleidėjas Sonny Dicksonas – B.Geskinas savo „Twitter“ kanale yra platinęs tą patį brėžinį ir informavęs, kad tai yra senas dizainas, kurio jau atsisakyta.

Tikėtina, kad ir naujausia B.Geskino skelbiama „iPhone 8“ išvaizdos versija dar nėra galutinė - „Apple“ dar nebaigė naujojo telefono dizaino darbų ir vis dar tikrina galimybių ribas. Viename iš platintų telefono išvaizdos modelių galima pastebėti, kad atspaudų skaitytuvo nugarėlėje apskritai nėra, kas turėtų byloti apie „Apple“ siekį pagaminti tokį jutiklį, kuris veiktų net ir aktyvioje ekrano zonoje, tačiau jeigu jiems nepavyks, tikėtina, kad jutiklis bus perkeltas į nugarėlę – tą pastaraisiais metais yra linkę daryti ir „Android“ telefonų gamintojai (toks sprendimas priimtas ir gaminant „Samsung Galaxy S8“).

Panašu, kad vienos konkrečios detalės, dėl kurios telefonų gamybos pradžia gali vėluoti, nėra. M.Kuo teigia, kad priežastis yra iškart keli unikalaus dizaino ir didelės svarbos komponentai, kurių gamybos linijų suderinimas gali užtrukti.

Ir nors gamybos bei prekybos pradžios tikimasi su nemenku vėlavimu, oficialaus telefono pristatymo vis dar laukiama rugsėjį – būtent tą mėnesį „Apple“ paprastai pristato savo naujus telefonus. Šiuo metu laukiama, kad rugsėjį „Apple“ tikrai pristatys „iPhone 7S“ - nepasikeitusios išvaizdos, tačiau pagerintų techninių charakteristikų įrenginį.

Gandų skleidėjų teigimu, to įrenginio gamyba ir prekyba turėtų vykti be atidėliojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius