Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Blue Bridge“ konkurso nugalėtojais tapo VU ir KTU studentai

Intelektualius informacinių technologijų (IT) sprendimus diegiančios įmonės „Blue Bridge“ surengto konkurso nugalėtoju tapo Rokas Balevičius, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto studentas. Konkurso, kurio metu reikėjo sukurti grįžtamojo ryšio (angl. feedback) internetu teikimo sistemą, prizinį fondą sudarė 10 tūkst. litų.
Kompiuteris
Kompiuteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrąją vietą nepriklausoma komisija, kurią sudarė Kauno technologijos universiteto (KTU) ir Vilniaus universiteto atstovai bei įmonės „Blue Bridge“ specialistai, skyrė KTU studentui Karoliui Daužickui. Trečioji vieta atiteko studentams iš Kauno technologijos universiteto – Algimantui Lazauskui ir Tomui Madajevui. Specialusis prizas už originalų minimalistinį dizainą paskirtas KTU studentui Dariui Leskauskui.

„Džiaugiamės, kad mūsų iniciatyva sulaukė studentų susidomėjimo. Vertindami darbus pamatėme, kad studentai gali pasiūlyti įdomių bei inovatyvių idėjų, kurias būtų galima pasiūlyti ir kaip debesų kompiuterijos paslaugas verslui. Trijų geriausių darbų autoriams suteiksime galimybę realiai įgyvendinti savo sukurtus sprendimus“, – teigė Zbignevas Gulbinovičius, UAB „Blue Bridge Baltic“ generalinis direktorius.

Pasak Z.Gulbinovičiaus, pasaulinės kompanijos dažnai į produktų ar paslaugų kūrimą ir vystymą įtraukia tiek savo specialistus, tiek kitus asmenis, galinčius pasiūlyti inovatyvių sprendimų. Sėkmingai pritaikiusi pasaulinę praktiką, įmonė „Blue Bridge“ ir ateityje ketina perspektyvius jaunus žmones kviesti dalyvauti panašiose iniciatyvose.

„Aukštųjų mokyklų studentų ir verslo bendradarbiavimas yra abipusiškai naudingas. Tokios iniciatyvos studentams padeda pritaikyti savo žinias praktikoje, o verslui – pasisemti idėjų inovatyviems sprendimams ar susirasti talentingų specialistų. Raginčiau verslą aktyviau įtraukti jaunus žmones ir išnaudoti jų turimą potencialą, juk inovacijos sukuria pridėtinę vertę ir didina verslo konkurencingumą“, – sakė Vilniaus universiteto Mokslo reikalų prorektorius prof. habil. dr. Juras Banys.

„Blue Bridge“ konkurse galėjo dalyvauti visų Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai ir siūlyti sprendimus tiek po vieną, tiek susijungę į komandas. Konkurse dalyvavę studentai turėjo sukurti tokią grįžtamojo ryšio internetu teikimo sistemą, kuria naudodamiesi įmonės darbuotojai galėtų operatyviai sužinoti, kaip jų darbą vertina kolegos ir vadovai, gauti darbo kokybės įvertinimą ir palyginti gautus vertinimus su įmonės vidurkiu. Grįžtamojo ryšio internetu teikimo sistemą studentai kūrė naudodamiesi „Blue Bridge“ duomenų centro aplinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius