-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Boso jutiklis“ laiku pastebi viršininką ir ekrane parodo „tai, ką reikia“

Japonas programuotojas Hiroki Nakayama sukūrė programą „Boss Sensor“, kuri ne itin uolius darbuotojus biure apsaugos nuo neigiamo viršininko požiūrio. Ji nustato, kada bosas artinasi ir automatiškai paslepia visus darbalaukyje atidarytus langus.
Viršininkas darbo vietoje
Viršininkas darbo vietoje / Vida Press nuotr.

Programa, gaudama duomenis iš internetinės kameros, analizuoja situaciją biure. Kai prie kompiuterio artinasi žmogus, vaizdų atpažinimo mechanizmas aktyvuojamas ir bando atpažinti boso veidą.

Programa yra pagrįsta neuroninio tinklo galimybėmis. Jos apmokymui programuotojas iš socialinių tinklų parsisiuntė daug savo boso nuotraukų ir pritaikė „ImageMagic“ algoritmą, kuris „nukerpa“ nereikalingas detales. Pakoreguotas nuotraukas, kuriose viršininko veidas užima didesnę jų ploto dalį, H.Nakayama panaudojo neuroninio tinklo apmokymui. Po to programa pradėjo be klaidų atpažinti viršininką 6-7 metrų atstumu.

Po visų langų paslėpimo, programuotojas į ekraną išvesdavo vieno iš vykdomų projektų atvaizdą. Tai leisdavo jam sutvarkyti darbalaukį likus 4-5 sekundėms iki viršininko priartėjimo. Daugiau informacijos apie projektą ir parsisiuntimo nuorodą rasite kūrėjo tinklaraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius