-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brexit“ kaina: visi ES gyventojai, išskyrus britus, 2020 m. turėtų džiaugtis nemokamu belaidžiu internetu

Vis labiau tikėtina, kad Europos Sąjungos (ES) narės jau 2020 m. galės džiaugtis nemokamu belaidžiu internetu tokiose viešosiose erdvėse kaip bibliotekos, parkai ir miestų aikštės, rašo qz.com. Europos Komisijos prezidento Jeano Claude'o Junckerio pateiktą pasiūlymą gruodžio 2 d. patvirtino Europos Taryba.
Belaidis internetas
Belaidis internetas / 123rf.com

Tiesa, qz.com pažymi, kad tikėtina, jog Jungtinės Karalystės gyventojai šio projekto vaisiais pasidžiaugti nespės – iki tol, kol projektas bus įgyvendintas, Jungtinė Karalystė jau tikriausiai bus pasitraukusi iš ES.

J.C.Junckeris siūlo, kad nemokamas didelio greičio belaidis internetas „kiekviename Europos kaime ir kiekviename mieste“ turėtų atsirasti 2020 m. Tam, kad J.C.Junckerio planas būtų pradėtas įgyvendinti, jį dar turi patvirtinti Europos parlamentas, kurį sudaro visų ES valstybių narių atstovai.

ES planuoja šio projekto įgyvendinimui skirti 120 milijonų eurų. Jie būtų skirti infrastruktūros plėtrai. Planuojama, kad kreiptis dėl finansavimo jau kitąmet galės savivaldos institucijos visoje Europoje, o vienai bendruomenei daugiausia galės būti skirta 20 tūkst. eurų.

Finansavimą gaus tos bendruomenės, kurios kreipsis pirmiausia. Lėšos bus skirtos įrangos, tokios kaip belaidžio interneto ryšio siųstuvai, įdiegimui – tolimesnę infrastruktūros priežiūrą savivaldos institucijos turės vykdyti iš savo lėšų.

ES tikisi, kad prie projekto prisijungs apie 6-8 tūkst. bendruomenių. Visi projekto metu atsirasiantys belaidžiai tinklai dalinsis bendru vardu - „Wifi4EU“.

Planuojama, kad ryšio greitis sieks 30 megabitų per sekundę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius