-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos ir JAV teisėsauga surengė reidus prieš programišių grupuotę „Anonymous“

Didžiosios Britanijos policija suėmė penkis asmenis, o JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) surengė kelis reidus prieš programišių grupuotę „Anonymous“, kuri pernai organizavo kibernetinių atakų bangą prieš organizacijas, paskelbusias sankcijas prieštaringai vertinamam tinklalapiui „WikiLeaks“.
Internetas
Internetas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Per ketvirtadienį paryčiais Anglijoje surengtus reidus buvo suimti trys paaugliai ir du suaugusieji, įtariami pažeidę 1990 metais priimtą Netinkamo kompiuterių naudojimo įstatymą, pranešė Londono policija (Metropolitan Police Service, MPS).

Tą pačią dieną FTB įvairiuose JAV regionuose atliko kratas pagal 40 teismo išduotų orderių.

Londono policijos pranešime sakoma, kad penki vyrai – 15, 16, 19, 20 ir 26 metų – buvo sulaikyti per virtinę koordinuotų areštų gyvenamosiose vietose.

Londono policijos pranešime sakoma, kad „penki vyrai – 15, 16, 19, 20 ir 26 metų – buvo sulaikyti per virtinę koordinuotų areštų gyvenamosiose vietose“.

„Šie areštai susiję su pastarojo meto ir tebevykstančiomis „paskirstyto atsisakymo aptarnauti“ (DDoS) atakomis, kurias vykdė interneto grupuotė, pasivadinusi „Anonymous“, – pridūrė pareigūnai.

FTB pranešime nurodoma, kad griežtos organizacijos neturinti programišių grupuotė „Anonymous“ kaip taikinį buvo pasirinkusi „didžiąsias JAV kompanijas keliose ūkio šakose“.

Pernai „Anonymous“ nariai surengė atakų bangą internetinės prekybos milžinės „Amazon“, taip pat kredito kortelių bendrovių „Visa“ ir „Mastercard“ tinklalapių atžvilgiu, akivaizdžiai keršydami už šių kompanijų sprendimą nutraukti bendradarbiavimą su įslaptintą Vyriausybės informaciją viešinančiu portalu „WikiLeaks“.

Pagal Didžiosios Britanijos teisę „bet koks neteisėtas prieš kompiuterį atliktas veiksmas“ laikomas baudžiamąja veika, už kurią gali būti skirta iki dešimties metų laisvės atėmimo ir iki 5 tūkst. svarų (12,6 tūkst. litų) bauda.

„Anonymous“ šį mėnesį taip pat atakavo Tuniso Vyriausybės tinklalapius, o trečiadienį perspėjo Egipto Vyriausybę, kad imsis atsakomųjų priemonių, jeigu šioje šalyje protestus organizuojantiems opozicijos aktyvistams bus blokuojama galimybė naudotis internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius