Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus subsidijuojami dėl lėšų trūkumo internetu nesinaudojantys gyventojai (papildyta 13.42 val.)

Vyriausybė pritarė siūlymui ES lėšomis subsidijuoti plačiajuosčio ryšio interneto įrengimą ir vienerių metų abonentinį mokestį gyventojams, negalintiems naudotis šiuo interneto ryšiu dėl lėšų trūkumo. Taip pat siūloma ES lėšų skirti gyventojų apmokymui naudotis elektroninėmis paslaugomis ir priemonėmis. Siūlymui pritarta norint įgyvendinti Vyriausybės 2011 m. veiklos prioritetą „Modernus valstybės valdymas siekiant naujos paslaugų kokybės“.
Internetas
Internetas / Š. Mažeikos BFL nuotr.

Nors Lietuva turi pakankamai gerai išplėtotą plačiajuosčio ryšio magistralinį tinklą, o pagal optinio kabelio tinklo plėtrą yra viena pirmaujančių šalių pasaulyje, pagal plačiajuosčio ryšio panaudojimą namų ūkiuose Lietuva dar gerokai atsilieka nuo ES šalių narių vidurkio. Vyriausybės sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad viena pagrindinių priežasčių, lemiančių žemą plačiajuosčio ryšio infrastruktūros panaudojimo lygį, yra dalies namų ūkių mažos pajamos, apribojančios galimybę prisijungti ir naudotis plačiajuosčio ryšio paslaugomis.

Statistikos  departamento duomenimis, 2010 m. interneto prieigą namuose turėjo 54,9 proc. namų ūkių (62,2 proc. mieste ir 40,7 proc. kaime). Interneto prieigą turėjo 23,3 proc. namų ūkių, kurių pajamos iki 1000 Lt, 48,2 proc. namų ūkių, kurių pajamos yra nuo 1000 iki 1400 Lt, ir 95,6 proc. namų ūkių, kurių pajamos nuo 3000 Lt ir daugiau.

Sprendžiant interneto naudojimo plėtros problemą, būtinas dėmesys ir gebėjimo naudotis internetu ugdymui. Viešuose interneto prieigos taškuose, kurių šiuo metu yra daugiau nei 1200, siekiama suteikti gyventojams galimybę ugdyti gebėjimus naudotis elektroninėmis paslaugomis ir priemonėmis.

Susisiekimo ministerijai iki 2011 m. sausio 31 d pavesta pateikti Vyriausybei pagrindinius plačiajuosčio ryšio infrastruktūros panaudojimo skatinimo principus, numatančius konkrečius plačiajuosčio ryšio interneto įrengimo ir abonentinio mokesčio subsidijų dydžius bei privačių operatorių, teiksiančių šią paslaugą, atrinkimo tvarką.

Papildyta 13.42 val.: TEO LT ragina subsidijas taikyti ilgiau

Telekomunikacijų bendrovė TEO LT siūlo vyriausybei apsvarstyti galimybę subsidijas taikyti ilgesnį laiką.

„Interneto paslaugų dalinį subsidijavimą vertiname teigiamai. Tai neabejotinai didins interneto vartotojų skaičių, o tuo pačiu ir skatins plėtoti telekomunikacijų tinklo infrastruktūrą – gerinti paslaugų kokybę ir prieinamumą visoje šalyje.

Diegiant kompensavimo sistemą bus itin svarbus jos veikimo sklandumas. Norintiems pradėti naudotis interneto paslaugomis subsidijų gavimas turėtų būti kuo paprastesnis ir greitesnis.

Taip pat siūlytume subsidiją taikyti ilgesnį laikotarpį, nors ir kompensuojant mažesnę mėnesio mokesčio dalį. Žmonėms tai būtų psichologiškai priimtiniau – naudojantis telekomunikacijų paslaugomis, vieneri metai yra gana trumpas laikotarpis.

Diegiant subsidijų sistemą TEO taip pat ieškos būdų prisidėti prie iniciatyvos ir sudaryti šiai naujų klientų grupei kuo palankesnes sąlygas pradėti naudotis internetu“, – TEO LT pranešime teigia bendrovės Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius