Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Buvęs NASA inžinierius pasigamino galingiausią pasaulyje vandens šautuvą

Vasara būtų pats metas iš spintų išsitraukti vandens pistoletus. Tiesa, gal ne ši vasara, kai savo artilerijos pabūklus išsitraukė dangus, kuriam pagal bombardavimo vandeniu jėgą lygių nėra. Nors gal dabar ir yra: buvęs NASA inžinierius Markas Roberis, pakreipęs savo karjerą „Youtube“ vaizdo įrašų kūrimo kryptimi, pagamino patį galingiausią pasaulyje vandens šautuvą, rašo „The Verge“.
Tokiu vandens pistoletu galima pjaustyti arbūzą
Tokiu vandens pistoletu galima pjaustyti arbūzą / Stopkadras
Temos: 2 YouTube NASA

M.Roberio sukonstruotas gigantiškasis vandens pistoletas atrodo identiškas standartiniam vandens pistoletui. Tiesa, daug kartų didesnis. Ir galingesnis: vandenį per išmetimo tūtą jis išspjauna net 438 km/h greičiu. To pakanka perpjauti arbūzą ar sudaužyti stiklą. Tiesa, nors tokio pistoleto dydis „šiek tiek“ kitoks, nei to, kurį galima rasti žaislų parduotuvėje, jo veikimo principai yra beveik identiški: į kamerą su vandeniu oras pumpuojamas tol, kol susidaro stiprus slėgis, o paspaudus nuleistuką slegiamas vanduo per vamzdelius nukreipiamas į išmetimo tūtą.

Tiesa, M.Roberio pistolete vietoj rankinės oro pompos naudojamas metalinis suslėgto azoto balionas, o vandens kameros vaidmenį atlieka toks pats metalinis balionas. Rezultatas taip pat identiškas – vanduo per vamzdelius nukreipiamas į išmetimo tūtą. Tik su smarkiai, smarkiai didesne jėga.

VIDEO: World's LARGEST SUPER SOAKER!! (not clickbait)

M.Roberiui tai jau nebe pirma pažintis su vaikiškų žaislų milžiniškų versijų gamyba. Praėjusiais metais jis sukonstravo didžiausią pasaulyje „Nerf“ šautuvą. Ir nors pernykštis šautuvas minkštas „kulkas“ laidė taip pat ganėtinai įspūdingu 64 km/h greičiu, savo naikinamąja galia jis nė iš tolo neprilygo šiemetiniam didesnio nei 2 m ilgio vandens pistoletui.

Ir nors gigantiškasis vandens pistoletas yra unikalus rankų darbo vaisius, M.Roberis visiems norintiems siūlo jį pasigaminti patiems – jis netgi internete patalpino visus šio pistoleto gamyboje panaudotus brėžinius.

Susigundžiusius būtina įspėti: suslėgtos dujos – ne žaisliukas, jos gali tikrai rimtai ir netgi mirtinai sužaloti, o M.Roberis pagal išsilavinimą yra inžinierius, tad jeigu kils mintis užsiimti rankdarbiais – darykite labai atsargiai. Ir prisiminkite, kad tokiu ginklu taikytis į žmogų gali būti taip pat pavojinga, kaip ir tikru šautuvu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius