Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daiktų internetas: kaip jis palengvina kasdienybę?

Ar žinojote, kad išmanių technologijų pagalba galite automatizuoti savo būstą, turimą ūkį, sodybą ar automobilį ir taip palengvinti savo kasdienybę? Tobulėjant technologijoms, buvo sukurtas daiktų internetas (angl. Internet of Things). Pavyzdžiui, ar teko girdėti apie galimybę garažo duris atidaryti balsu? Apie daiktų internetą ir jo galimybes, pasakoja „Bitės Profai“ ir „Bitė Lietuva“ technologijų vadovas Gintas Butėnas.
Daiktų internetas: kaip jis palengvina kasdienybę?
Daiktų internetas: kaip jis palengvina kasdienybę? / BITĖ nuotr.

Taupydami jūsų laiką, kviečiame susipažinti lengviau:

  • Daiktų internetas (angl. Internet of Things) padeda tarpusavyje sąveikauti prie vieno tinklo prijungti įrenginiai;
  • Vienas geriausių daiktų interneto privalumų – visus išmanius daiktus galima valdyti išmaniuoju telefonu, laikrodžiu, kompiuteriu iš bet kurios pasaulio vietos;
  • Didžiausias pokytis daiktų interneto srityje numatomas kelerių metų bėgyje.

Daugiau apie daiktų internetą sužinokite „Bitės Profkaste“:

VIDEO: Daiktų internetas: kaip jis palengvina kasdienybę?

Kartais galime net nežinoti, kad namuose turime išmaniuosius daiktus, kuriuos galime priskirti daiktų internetui ir neišnaudojame visų jų privalumų. Pavyzdžiui, visų pamilti išmanieji dulkių siurbliai – Wi-Fi modulio įdiegimas į įprastą siurblį pavertė jį išmaniu, per atstumą valdomu bei su kitais įrenginiais susietu interneto daiktu. Įdomu tai, kad robotą-siurblį dabar valdyti gali nebe tik žmogus, bet ir virtualieji asistentai, kaip, pavyzdžiui, Google Assistant. Tai reiškia, kad vietoje programėlės atsidarymo, kambarių pasirinkimo ir liepimo valyti, galime tiesiog balsu duoti komandą pradėti kambario valymą“, teigia „Bitės Profas“ Mantvydas.

Pažangios ryšio technologijos vis labiau įsitvirtina, o nauji technologiniai sprendimai keičia kasdienybę. 5G, palydovinis internetas, naujos kartos „Wi-Fi“ ryšio technologija – tokie sprendimai jau pristatyti. Apie tai, kokiomis technologinėmis naujovėmis dabar gyvena pasaulis ir kas lukia ateityje, „Profkastų“ metu kalbėjo „Bitės Profas“ Mantvydas ir „Bitė Lietuva“ technologijų vadovas Gintas Butėnas: 1 dalis, 2 dalis.

Daugiau apie technologijas ir išmaniuosius sprendimus galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius