-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Danielius Bunkus investuos į technologijų startuolius

Birželio mėnesį pradėjo veiklą Danieliaus Bunkaus inicijuotas privatus įdėjų vystymo fondas „Venture.lt“, kuris investuos į technologijų startuolius (angl. startup). Tokio tipo fondas yra pirmasis Lietuvoje, kuris investuoja į ankstyvosios (angl. seed stage) stadijos verslo idėjas, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Danielius Bunkus
Danielius Bunkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Fondas savo veiklą pradėjo įsigydamas VšĮ „Jaunimo iniciatyva“. Ši bendrovė jau ne vienerius metus rengia verslo konkursus „verslauk.lt“ ir finansuoja pradinį verslo idėjų vystymo etapą. Nuo šiol prie esamos veiklos prijungiame finansavimą IT srities idėjoms. Jau priimame pirmąsias idėjas svarstymui. Esame užsibrėžę ambicingą planą investuoti po 50 tūkstančių litų į mažiausiai 7 verslo idėjas iki metų galo, todėl jau dabar aktyviai bendraujam su idėjų autoriais“, – sakė fondo iniciatorius Danielius Bunkus.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad fondas tikisi investicijas iki 50 tūkstančių litų įvykdyti per tris savaites nuo idėjos patvirtinimo ir už šias investicijas tikisi dalies steigiamų įmonių akcijų. „Lietuvoje dar nėra daug sėkmingų startuolių, investavimas pradinėje stadijoje yra labai rizikingas, todėl šiuo metu norėsime iki 40 proc. akcijų steigiamuose versluose“, – sakė iniciatorius.

Fondas taip pat teiks konsultacinę ir administracinę pagalbą. Idėjų autoriams, į kuriuos investuos fondas, nereikės rūpintis administraciniais klausimais ir galės susikoncentruoti į idėjų vystymą.

„Dažnai jaunų žmonių iniciatyvumą ir kūrybiškumą slopina biurokratiniai ir administraciniai sunkumai, kurie nėra tiesiogiai susiję su pinigų uždirbimu, todėl fondas užsibrėžė tikslą šiuos sunkumus perimti. Idėjos autoriai galės visiškai susikoncentruoti į verslo idėjos vystymą ir technologijų kūrimą“, – patvirtino Danielius Bunkus.

Šiuo metu be Danieliaus Bunkaus fondo dalininkais yra dar penki investuotojai, kurie turi sukaupę didelę valdymo ir investavimo patirtį. Planuojama, jog iki metų galo fonde bus septyni privatūs investuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius