Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausioje Europoje aukso kasykloje „Telia“ diegs 5G ryšį

Didžiausioje aukso kasykloje Europoje, esančioje Kitilės regione (Suomija), bus diegiamas 5G ryšys. Tai bus pirmas komercinis 5G ryšio tinklas, įdiegtas kasykloje, ir apskritai pirmas tokio masto 5G technologijos projektas gamybos pramonėje. Kasyklą valdančiai „Agnico Eagle Finland“ projektą įgyvendinti padės „Telia“ ir jos partneriai „Digita“ bei „Nokia“.
5G stotis
5G stotis / 123RF.com nuotr.

Daugiau galimybių

„Naujausias technologijas Kitilės kasykloje diegiame tam, kad visada būtume priekyje. Tai yra mūsų investicija į ateitį, suteiksianti mums daug naujų galimybių“, – sako Kitilės kasyklos vadovas Tommis Kankkunenas.

Auksą čia jau kelerius metus kasti padeda nuotoliniu būdu valdomi bei autonominiai robotai, o dedikuotas 5G ryšys kasyklai suteiks dar daugiau galimybių. „Nepriklausomai veikiantis 5G ryšys leis išnaudoti naujausias kasybos technologijas. Be to, atskirtas, vidinis kasyklos tinklas padės užtikrinti darbų saugumą ir patikimumą“, – priduria T.Kankkunenas.

5G ryšys veiks ne tik atviroje kasyklos teritorijoje, bet ir giliose požeminėse šachtose – būtent tai yra didžiausias šio projekto iššūkis. Todėl nuspręsta diegti vadinamąjį nepriklausomą 5G ryšį (5G stand-alone). Ši technologija leis užtikrinti geriausią įmanomą ryšio kokybę šachtose, kurių ilgis siekia kilometrą ir daugiau.

„Didžiuojamės ir nekantraujame pradėti šį įspūdingo masto projektą. Jam keliami dideli kokybiniai reikalavimai, kadangi nuo tinklo patikimumo tiesiogiai priklauso kasyklos veikla ir saugumas. Tikime, kad kartu su partneriais sugebėsime pateisinti lūkesčius“, – sako Suomijos „Telia“ tinklo ir ryšio paslaugų vadovė Kaisa Pajari.

„Telia“ žiniomis, pasaulyje tokio masto 5G projektai kasyklose dar nebuvo įgyvendinti.

Kitilės kasykloje 5G ryšys bus diegiamas keliais etapais, projektą numatoma užbaigti iki 2022 metų spalio mėnesio pabaigos.

Beveik trejus metus 5G ryšio technologijos bandymus Lietuvoje atliekanti „Telia“ nuo vasaros pradžios Lietuvoje įdiegė per 250 naujos kartos „Ericsson“ bazinių stočių, jos palaiko visų kartų ryšio technologijas, įskaitant ir 5G.

Komercines 5G paslaugas žmonėms ir verslams bendrovė Lietuvoje pradės teikti vos tik aukcione įsigijusi reikiamus dažnius. Planuojama, kad tai įvyks kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius