Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Domenų pardavėjai žvejoja lengvatikius internete

Jau turite interneto svetainę su priesaga .lt? Nenustebkite, kad jums pasiūlys įsigyti dar vieną su kitokia priesaga. Ir už daug didesnę nei rinkos kainą.
Internetas
Internetas / Š. Mažeikos BFL nuotr.

Tokių pasiūlymų pastarosiomis dienomis sulaukė nemažai Lietuvos bendrovių, praneša „Lietuvos rytas“. Savo paslaugas brukanti įmonė „Domenų kontrolė“ jų vadovams aiškina, neva svetainę su kitokia priesaga nori rezervuoti konkurentai, todėl būtina kuo greičiau sumokėti ir įsigyti patiems.

Mes nedarome jokio nusikaltimo, klientas juk pats apsisprendžia, ar įsigyti prekę, – tvirtinama jokio atsakingo asmens nepasirašytame „Domenų kontrolės“ elektroniniame laiške.„Mes jau buvome pasirašę sutartį su šia įmone, tačiau mūsų svetainę prižiūrinti bendrovė paprotino – ką čia darome. Todėl sustabdėme pinigų pervedimą“, – prisipažino Šiaulių įmonės „Busturas“ generalinis direktorius Vilius Laužikas.

Šiai transporto bendrovei, turinčiai svetainę busturas.lt, buvo siūloma už daugiau nei 500 litų įsigyti domeną busturas.info.

Viskas būtų lyg ir normalu, jei ne kaina: paprastai už tokį adresą per metus mokama 30–50 litų.

Tokį patį pasiūlymą, praneša „Lietuvos rytas“, gavo ir svetainės vairuokime.lt šeimininkai, tačiau jie iš karto atsisakė bendradarbiauti.

„Domenų kontrolės“ vadovai apie savo įmonę tepranešė, kad ji yra užsienio kapitalo, turinti 4 darbuotojus.

„Mes nedarome jokio nusikaltimo, klientas juk pats apsisprendžia, ar įsigyti prekę“, – tvirtinama jokio atsakingo asmens nepasirašytame „Domenų kontrolės“ elektroniniame laiške.

Bendrovės svetainė domenukontrole.lt greičiau atrodo kaip nemokšiškas studentų darbas, o ne patyrusių specialistų kūrinys. Netgi įmonės pavadinimas joje – su klaidomis: žodyje „domenų“ vietoj „ų“ yra tik paprasta „u“, o raidė „n“ pažymėta latvišku diakritiniu ženklu – nosine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius