Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas „pakeitė religiją“ – savo seną „Samsung“ išmainė į naują „iPhone“

Nors JAV prezidentas Donaldas Trumpas savo senąjį išmanųjį telefoną „Samsung“ pakeitė nauju „iPhone“ modeliu, rizika, kad jis gali tapti prieinamas programišiams, dėl to nesumažėja, mano JAV kibernetinio saugumo ekspertai.
Donaldas Trumpas „iPhone“ ekrane
Donaldas Trumpas „iPhone“ ekrane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ypatingą rūpestį jiems kelia prezidento įprotis bendrauti „Twitter“ tinkle, kuris Baltuosiuose rūmuose laikomas naudingu.

„Galiu garantuoti, kad rusai ir kinai pasistengs iš anksto parengti puolimus“, – pareiškė kibernetinio saugumo specialistas Johnas Dicksonas.

Anot jo, daug priklauso nuo to, kaip prezidentas naudojasi savo naujuoju įtaisu.

„Jeigu „iPhone“ naudojamas tik vienu tikslu, tuomet viskas normalu, rizika yra minimali. Tačiau kai jį pradedate naudoti paieškai, diegti programas, kurti prieigą prie tų programų, tuomet tai tampa rimta problema“, – pažymi ekspertas.

O Kalifornijos universiteto kibernetinio saugumo ekspertė Betsy Cooper mano, jog nepaisant to, kad „Apple“ gaminiai laikomi saugesniais, naujausi tyrimai parodė, kad „programišiams yra prieinami ir „iPhone“, ir telefonai, kuriuose įdiegta „Android“ operacinė sistema“.

Ekspertės vertinimu, kad būtų galima užtikrinti saugumą, „būtų geriau atsisakyti asmeninių paskyrų ir naudoti tik vyriausybės įrenginius bei saugias ryšio priemones“.

Nicholas Weaver iš Tarptautinio kompiuterinių technologijų instituto taip pat mano, kad D.Trumpui pakeitus telefoną „su saugumu susijusi rizika gerokai sumažėja, bet galutinai neišnyksta“.

Nerimas dėl kibernetinio saugumo gerokai padidėjo po to, kai buvo gauti duomenys apie D.Trumpo ir jo komandos telefonų pasiklausymą rinkimų kampanijos metu, taip pat po to, kai buvo nutekinti duomenys apie tai, kad JAV specialiosios tarnybos klausėsi Europos politikų, įskaitant Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, pokalbių telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius