Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duris atvėrė pirmoji Baltijos šalyse išmanioji klasė

„Samsung Electronics“ kartu su Vilniaus jėzuitų gimnazija ir partneriais pradeda naują projektą, kurio tikslas – naujausias technologijas panaudoti mokymosi proceso gerinimui. Vilniaus jėzuitų gimnazijoje įrengta pirmoji Baltijos šalyse eksperimentinė išmanioji klasė, kurioje sukurta skaitmeninė mokymo platforma. Projektas vykdomas bendradarbiaujant su informacinių technologijų sumanymų tiekėja ATEA ir turinio tiekėja leidykla „Šviesa“.
Ministras Gintaras Steponavičius išbandė išmaniosios klasės technologijas
Ministras Gintaras Steponavičius išbandė išmaniosios klasės technologijas / Organizatorių nuotr.

„Modernios technologijos – būtinos šiuolaikinės mokyklos pagalbininkės. Tačiau Vilniaus jėzuitų gimnazijoje atidaryta išmanioji klasė žymi naują etapą mokymo srityje. Tikiu, kad ne vienas šios klasės mokinys kurs idėjas mūsų visų ateičiai, – sakė laikinai švietimo ir mokslo ministro pareigas einantis Gintaras Steponavičius. – Investicija į mokyklą tai – investicija į būsimus pažangos kūrėjus. Čia įgyvendinamas projektas liudija ir apie socialiai atsakingo verslo prasmę bei naudą visuomenei“.

„Tikime, kad dalinimasis yra neatsiejama sėkmingo verslo dalis. Norime būti naudingi bendruomenėms, kuriose dirbame, todėl džiaugiamės, kad Vilniaus jėzuitų gimnazijos vadovybė patikėjo mūsų idėja ir šiandien visi kartu minime išmaniosios klasės atidarymą, – sakė į renginį atvykęs „Samsung“ vadovas Baltijos šalyse Josephas Kimas. – Tikimės, kad šis projektas įkvėps mokinius tyrinėti šviesų ir spalvingą mokslo pasaulį, skatins tobulėti ir siekti savo tikslų.“

Išmaniojoje klasėje mokymui naudojami darbastaliai su klaviatūromis, elektroninė lenta, specialios krovimo stotys, „Galaxy Note 10.1“ planšetiniai kompiuteriai. Projekto partnerė ATEA išmaniojoje klasėje įdiegė technologinius sumanymus, moko ir konsultuoja gimnazijos mokytojus. Leidykla „Šviesa“ klasei teikia mokymo medžiagą, kuri yra pritaikoma naudoti su planšetiniais kompiuteriais. Sukurta techninė bazė pedagogams suteikia galimybę naudoti holistinius mokymo metodus, siekiant padidinti moksleivių įsitraukimą, skatinant jų susidomėjimą. 

„Džiaugiamės, kad mūsų mokykloje mokosi itin gabūs mokiniai, todėl stengiamės jiems suteikti geriausias galimybes tobulėti – plėsti jų žinias ir ruošti gyvenimui už mokyklos ribų, – sakė Vilniaus jėzuitų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Jurkuvėnienė. – „Samsung“ išmaniosios klasės projektas – puiki galimybė ugdyti mūsų moksleivius panaudojant išmaniąsias technologijas.“

Pasak leidyklos „Šviesa“ švietimo leidybos vadovo A.Ramanausko, sparčiai vystomos technologijos ir jomis puikiausiai besinaudojanti jaunoji karta daro įtaką ir leidyklos sprendimams: „Sėkmingai vystome skaitmeninio turinio leidybą – kuriame produktus naujos kartos mokymui ir mokymuisi. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio inovatyvaus projekto, teikdami mokiniams ir mokytojams aktyvų skaitmeninį turinį – vadovėlius, pratybų sąsiuvinius, aktyviąsias pamokas ir kitą papildomą mokomąją medžiagą. Tikimės, kad mokomasis turinys ir naujausios technologijos ugdymo procese ne tik padidins mokinių motyvaciją, bet ir pagerins mokymosi rezultatus“.

Ši „Samsung“ iniciatyva vykdoma visame pasaulyje, joje dalyvauja atrinktos mokyklos iš įvairių Europos, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos šalių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius