Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvigubai didesnis žaidimų kultūros šou GameOn sugrįš šį rudenį

2015-aisiais metais Lietuvą sudrebino neeilinis įvykis — pirmą kartą suorganizuotas didelio masto žaidimų kultūros renginys „GameOn“. Maloniu siurprizu tapęs renginys į Vilnių sukvietė per septynis tūkstančius žaidimų entuziastų, mėgėjų ir žmonių, norinčių artimiau susipažinti su žaidimų kultūra.
Vilniuje vyksta didžiausia žaidimų fiesta Baltijos šalyse „Game ON“
Vilniuje vyksta didžiausia žaidimų fiesta Baltijos šalyse „Game ON“ / copictures.com nuotr.

Tačiau sėkmingas „GameOn“ startas tebuvo pradžia, o renginio organizatoriai žada, kad „GameOn 2016“ bus gerokai didesnis ir įspūdingesnis. „GameOn 2016“ įvyks spalio 29-30 dienomis, parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Vienas renginio sumanytojų, Jonas Brazys, tikina, kad šiemet „GameOn“ kolektyvas ketina sukurti vieną įspūdingiausių pramogų industrijos įvykių Lietuvoje. „GameOn 2016“ skirs dėmesio visiems žaidimų kultūros aspektams, nuo žaidimų iki virtualios realybės potyrių, ar pažinties su susikertančiomis medijomis.

„Pernykštis „GameOn“ buvo didesnis nei mes galėjome įsivaizduoti, tad daugelio sumanymų tiesiog negalėjome įgyvendinti. Šiemet skirsime daug dėmesio ne tik turiniui, bet ir jo pateikimui — suteiksime daugiau erdvės Lietuvos žaidimų kūrėjams, išskirsime erdves šeimai ir pasirūpinsime, kad mūsų lankytojai ne tik pamatytų, žaidimus, bet ir geriau juos suprastų“ — pasakojo Jonas Brazys.

Organizatoriai tikina, kad perskaitė didžiąją dalį atsiliepimų, kuriuos socialinėje erdvėje paliko buvusio renginio lankytojai ir šių metų renginyje sieks išpildyti visus fanų lūkesčius.

Spalio 29-30 dienomis vyksiantis „Game On“, kaip ir pernai, pakvies Lietuvos ir užsienio svečius susipažinti su žaidimų kultūra iš arčiau. Gerokai išsiplėtęs parodos plotas leis sutalpinti dar daugiau užsienio kompanijų – žaidimų leidėjai, žaidimų kūrėjų studijos, žaidėjams skirtos įrangos gamintojai ir platintojai neleis nuobodžiauti, o dvi renginio metu organizuojamos konferencijos turėtų būti naudingos kiekvienam atėjusiam.

Pernai areną ovacijomis drebinę el. sporto sirgaliai taip pat neliks nuskriausti. El. Sporto koordinatorius Ridas Bušmanas pasakoja, kad šiemet „GameOn“ Baltijos CS:GO taurės turnyrui kaupiamas įspūdingas prizinis fondas, tad organizatoriai tikisi sulaukti komandų ne tik iš artimiausių kaimynių, bet ir iš Skandinavijos šalių.

„Kaip ir pernai, „GameOn“ renginio svečiai galės pasimėgauti pajėgiausių regiono komandų dvikovomis, tačiau šiemet į renginį planuojame pakviesti keletą svečių komandų kurios yra žinomos Europos mastu. Erdvesnės ekspozicijų zonos dėka, ketiname plėsti el. sporto disciplinų sąrašą, tad sudalyvauti mėgstamo žaidimo mini turnyre galės kiekvienas entuziastas“ — atviravo Ridas Bušmanas.

„GameOn 2016“ metu vyks ir žaidimų kultūros koferencijos — viena jų skirta plačiai auditorijai, o pranešimų temos vyraus nuo edukacijos, iki naujausių žaidimų pristatymo ir žinomų žmonių pasakojimų apie žaidimų rolę jų gyvenime. Antroji konferencija bus skirta žaidimų kūrėjo amatą pasirinkusiems žmonėms bei tiems, kas svajoja sukurti savo žaidimą.

Organizuodama šią konferenciją „GameOn“ bendradarbiaus su Lietuvos Žaidimų kūrėjų asociacija, tad į renginį tikimasi prisikviesti ekspertų iš Lietuvos, bei užsienio.

„Žaidimų kūrimo bumas Lietuvoje plinta it virusas. Nepaprastai džiaugiamės augančiu susidomėjimu šiuo kūrybinių industrijų sektoriumi, tačiau tuo pat metu pastebime ir naujus iššūkius. Lietuviai moka ir kuria puikius žaidimus, tačiau norint žengti koja kojon su vakarais mums būtina gilinti žinias ir kitose sferose“ — pasakojo Lietuvos Žaidimų Kūrėjų Asociacijos valdybos narys Liudas Ubarevičius.

„GameOn 2016“ organizatoriai tikina, kad dabar anonsuoti renginiai tėra didžiulio festivalio pagrindas, o iki spalio pabaigos bus atskleistas dar ne vienas siurprizas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius