-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK tvirtina, kad pasiūlymas dėl autorių teisių nesugriaus interneto

Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas antradienį atmetė kritiką, kad būsima Europos Sąjungos direktyva dėl autorių teisių pakirs internetą.
„Youtube“ logotipas
„Youtube“ logotipas / Scanpix nuotr.

„Europos Komisijos pasiūlymas Europos taisyklių dėl autorių teisių modernizavimo klausimu nėra nukreiptas prieš „YouTube“ vartotojus ar kuriuos nors kitus interneto platformų vartotojus“, – trumpoje spaudos konferencijoje Briuselyje pabrėžė M.Schinas.

Pasak jo, vartotojai siųsdamiesi turinį „ir toliau galės daryti tai, ką daro šiandien“.

Taip jis atsakė į prašymą pakomentuoti „YouTube“ vadovės Susan Wojcicki pastarojo meto pareiškimus, kad ES direktyvos 13-asis straipsnis orientuotas į interneto sugriovimą, inovatyvių įmonių ir kūrybinių kolektyvų perspektyvų žlugdymą.

Į pastabą, kad didelė jaunimo dalis dėl to žada pademonstruoti nepasitenkinimą ES ir ignoruoti Europos Parlamento rinkimus 2019 metais, M.Schinas atsakė: „Tikiuosi, kad Europos jaunimas sugeba išgirsti ir mūsų versiją.“

„Europos Komisija toliau stiprins teisių turėtojų pozicijas bendraujant su mažomis ir didelėmis platformomis, kad jie galėtų gauti geresnį atlyginimą už jų kūrybinio turinio naudojimą“, – paaiškino jis.

Europos Sąjungos Tarybos ir Europos Parlamento derybos šiuo klausimu vis dar tęsiasi, priminė M.Schinas.

„Mes tikimės, kad Tarybos ir Europos Parlamento dialogas, žinoma, geranoriškai tarpininkaujant Komisijai, sudarys sąlygas rasti visoms šalims priimtiną sprendimą, užtikrinantį subalansuotą rezultatą visiems suinteresuotiems dalyviams, tuo pačiu išsaugant Europos Komisijos pasiūlymo dvasią“, – sakė jis, turėdamas omenyje ES autorinių teisių taisykles, „be kurių neįmanoma sukurti tikros Europos skaitmeninės rinkos“.

Pasak EK atstovo, intensyviai vyksta įstatymų leidybos procesas ir prasidėjo „trilogo fazė“, kurios metu įstatymų leidėjai ieško „sąžiningos interesų pusiausvyros“.

„Visos konstruktyvios idėjos sveikinamos, o kitos – ne. Tačiau nėra prasmės bandyti pasinaudoti šiuo procesu ketinant išgalvoti argumentų ir parodyti, kad Europos Sąjunga nusistačiusi prieš internetą“, – pabrėžė M.Schinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius