-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES svarsto galimybę griežčiau kontroliuoti „WhatsApp“, „Skype“

Europos Sąjunga (ES) rugsėjį pasiūlys interneto paslaugoms, tokioms kaip „WhatsApp“ ir „Skype“, nustatyti taisykles, panašias į taikomas tradicinėms telekomunikacijų įmonėms.
„Skype“
„Skype“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisija rekomenduos užtikrinti didesnį tokių paslaugų kaip „Facebook“ priklausanti pranešimų siuntimo paslauga „WhatsApp“ ar „Microsoft“ vaizdo skambučių portalas „Skype“ privatumą ir saugumą, pareiškė Komisijos atstovas spaudai.

„Galime patvirtinti, kad Komisija rengiasi“ kitą mėnesį „atnaujinti ES telekomunikacijų sektoriaus taisykles“, siekdama „užtikrinti aukšto lygio žmonių apsaugą ir vienodas sąlygas visiems rinkos dalyviams“, pareiškė Christianas Wigandas.

„Komisija nagrinėja, kokiu mastu vadinamieji OTT (angl. over-the-top) paslaugų teikėjai, tokie kaip „WhatsApp“ ir „Skype“, teikia paslaugas, kurios yra lygiavertės tradicinių telekomunikacijų operatorių teikiamoms paslaugoms“, – pareiškė jis.

„Komisija svarsto, ar reikia pakoreguoti dabartinių ES taisyklių taikymo sritį, kad būtų išlaikyti nuolat aukšti vartotojų apsaugos, tinklų ir serverių saugumo lygiai ir būtų užtikrinta, kad reguliavimas neiškraipytų konkurencijos“, – pridūrė atstovas.

Šaltiniai Komisijoje agentūrai AFP pareiškė, kad Komisija supranta, jog būtina „skatinti inovacijas, kurias kuria nauji rinkos dalyviai“, tačiau reikia ir „užtikrinti visiems vienodas sąlygas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius