Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES vėl pamėgins nustatyti griežtesnį „WhatsApp“ ir „Skype“ reguliavimą

Europos Sąjunga (ES) vėl pamėgins nustatyti griežtesnį interneto telefonijos ir susirašinėjimo platformų, tokių kaip „WhatsApp“, „Skype“ ir „Messenger“, reguliavimą, antradienį pareiškė Europos bloko aukšto rango pareigūnas.
„WhatsApp“
„WhatsApp“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Europos Sąjungai sunkiai sekasi pertvarkyti telekomunikacijų srityje taikomas privatumo ir duomenų apsaugos taisykles, nes 2017 metų sausį pateiktas pasiūlymas susidūrė su dideliu valstybių narių pasipriešinimu ir nuožmiu didžiųjų technologijų bendrovių lobizmu.

Europa siekia tapti pasaulio lydere griežtesnio didžiųjų technologijų bendrovių reguliavimo srityje, tačiau ES šalims vis nepavyksta pasiekti susitarimo dėl vadinamojo e. privatumo reglamento.

„Turbūt turėsime pateikti naują pasiūlymą“, – per Briuselyje surengtas derybas už telekomunikacijas atsakingiems ES ministrams pareiškė už vidaus rinką atsakingas Europos Komisijos narys Thierry Bretonas.

„Tikrai manau, kad ... visi nori kažką padaryti, tačiau sutarimo aiškiai nėra“, – pridūrė jis.

Pagal galiojančias ES taisykles, kurios buvo patvirtintos 2002 metais, griežtos privatumo apsaugos nuostatos taikomos tik teksto žinutėms ir balso skambučiams tradicinių telekomunikacijų bendrovių tinkluose, tačiau technologijų milžinai „Facebook“, „Google“ ir „Skype“ tokios priežiūros išvengia.

Nesutariama įvairiais klausimais, pavyzdžiui, kaip kovoti su vaikų išnaudojimu internete ar kontroliuoti vadinamuosius slapukus, kuriuos reklamuotojai naudoja naudotojų sekimui.

Į reformą, be kita ko, yra įtrauktas sugriežtintas draudimas be naudotojo sutikimo elektroniniu paštu arba trumposiomis žinutėmis siųsti brukalą ir numatyti reikalavimai „WhatsApp“ ir kitoms platformoms teikti duomenis teisėsaugos institucijoms.

Technologijų bendrovės įrodinėja, jog tokia reforma yra nereikalinga, nes ji iš esmės dubliuoja ES bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą, kuris yra tapęs pasauliniu duomenų ir privatumo apsaugos internete etalonu.

Europos Komisija tikėjosi, jog derybose bus pasiektas persilaužimas, tačiau Briuselyje susitikusiems ministrams ir vėl nepavyko išspręsti nesutarimų.

„Jau trejus metus švaistome laiką šioms diskusijoms. Tikiuosi, jog sugebėsime pasiekti susitarimą“, – pareiškė kolegoms suirzęs Liuksemburgo ministras pirmininkas Xavier Bettelis, kuris taip pat eina ryšių ministro pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius