Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos inžinerinės pramonės technologijų platformos konferenciją atidariusi Dalia Grybauskaitė: Europos gamintojai yra pajėgūs pasiūlyti pasauliui inovatyvių ir kokybiškų produktų

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė Europos inžinerinės pramonės technologijų platformos konferenciją „Horizontas 2020 ir ateities gamyba". Tai – Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginys, globojamas Prezidentės.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė Europos inžinerinės pramonės technologijų platformos konferenciją „Horizontas 2020 ir ateities gamyba".
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė Europos inžinerinės pramonės technologijų platformos konferenciją „Horizontas 2020 ir ateities gamyba". / Dž.Barysaitės nuotr.

Šioje konferencijoje Europos inžinerinės pramonės ir mokslo atstovai svarstys, kaip naujoji ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programa „Horizontas 2020„ sustiprins ES inžinerinę pramonę, darniąją plėtrą ir konkurencingumą 2014-2020 metais.

Konferencijoje dalyvauja apie 450 dalyvių iš ES ir kitų šalių: stambaus verslo ir pagrindinių Europos inžinerinės pramonės verslo asociacijų vadovai, Europos universitetų ir mokslų įstaigų atstovai.

„Europos Sąjunga turi ambicingą tikslą tapti inovacijų sąjunga. Europos gamintojai yra pajėgūs pasiūlyti pasauliui inovatyvių ir kokybiškų produktų. Šiandieninės konkurencijos akivaizdoje kiekvienas gamintojas turi išsiskirti, būti patrauklus ir patikimas. Tai galima pasiekti vystant glaudžią partnerystę tarp privataus ir viešojo sektoriaus, atliekant mokslinius tyrimus ir investuojant į inovatyvias technologijas. Užrašas „sukurta ir pagaminta Europos Sąjungoje“ turi tapti aukščiausios kokybės ir inovacijų ženklu„, – sakė Prezidentė.

Dalia Grybauskaitė: mūsų šalis gali pasigirti lazerių, kitų inovatyvių technologijų, baldų, plastiko gamintojais, kurių produkcija parduodama visame pasaulyje.

Šalies vadovė pabrėžė, kad prie europinės gamybos vystymo prisideda ir lietuviai. Lietuva yra viena iš nedaugelio ES šalių, kur gamyba sudaro daugiau nei 20 proc. BVP. Mūsų šalis gali pasigirti lazerių, kitų inovatyvių technologijų, baldų, plastiko gamintojais, kurių produkcija parduodama visame pasaulyje.

Prezidentė taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu būtina ir toliau aktyviai veikti pritraukiant investicijas į Europą ir Lietuvą. Norint tai padaryti turi būti sudarytos sąlygos skaidriai, socialiai atsakingai ir aplinką tausojančiai gamybai. Modernių fabrikų įkūrimas Lietuvoje ir ES reiškia naujas darbo vietas, mokesčius, saugesnę aplinką ir socialinės atskirties mažinimą.

Programos „Horizontas 2020“ tikslas – ES mokslo laimėjimus paversti naujoviškais produktais ir paslaugomis, kurie teiktų daugiau galimybių verslui ir gerintų žmonių gyvenimą. Taip pat šia programa siekiama stiprinti ES kaip pasaulinės mokslo lyderės pozicijas, investuoti į pažangą nulemiančias ateities gamybos technologijas. Naujajame ES 2014-2020 m. biudžete šiai programai skirta daugiau nei 70 mlrd. eurų. Ši programa padės įvairiems ES regionams vystytis ir išnaudoti savo potencialą.

Lietuvai ypač svarbios šios programos iniciatyvos, skirtos Baltijos jūros regiono konkurencingumui didinti, nes tai yra vienas svarbiausių kelių spartinti Lietuvos mokslo ir pramonės pažangą.

Konferencijos metu bus surengta verslo kontaktų mugė ir pažintiniai vizitai į Lietuvos įmones. Taip pat organizuojama ekspozicija, kurioje bus galima pamatyti pirmojo lietuviško palydovo maketą, laisvai judančius robotus, motorizuotą sklandytuvą, dviračio elektrinę pavarą, 3D ortopedinį žmogaus kojos skenerį ir kitų inovatyvių gaminių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius