Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos konkurencijos prievaizdams užkliuvo amerikiečių „Broadcom“

Europos Sąjunga trečiadienį pradėjo tyrimą, siekdama nustatyti, ar viena didžiausių pasaulyje puslaidininkių gamintojų, amerikiečių bendrovė „Broadcom“ pažeidė bloko konkurencijos taisykles ir pakenkė konkurentėms.
„Broadcom“
„Broadcom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kol bus gauti tyrimo rezultatai, Europos Komisija pareiškė planuojanti siekti, jog būtų pritaikytos laikinosios priemonės, skirtos sustabdyti įtariamą netinkamą bendrovės praktiką ir išvengti nepataisomos žalos.

Tyrėjų dėmesys sutelktas į televizorių ir modemų mikroschemų – prietaisų, suteikiančių vartotojams prieigą prie televizijos ir interneto namuose ar darbe – rinkas.

„Įtariame, kad „Broadcom“, kuri yra viena didžiausių šių prietaisų komponentų tiekėja, nustatė sutartinius apribojimus, kad jos konkurentės būtų išstumtos iš rinkos“, – pareiškė už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos (EK) narė Margrethe Vestager.

„Tokia praktika užkerta kelią „Broadcom“ klientams ir galiausiai galutiniams vartotojams pasinaudoti galimybe rinktis ir naujovių teikiamais pranašumais“, – pridūrė M.Vestager.

„Ketiname nurodyti „Broadcom“ sustabdyti šią praktiką, kol vyks tyrimas, kad būtų išvengta didelės ir nepataisomos žalos konkurencijai“, – pridūrė komisarė.

Komisija teigė gavusi informacijos, jog „Broadcom“ gali reikalauti įmonių įsigyti tik jos gaminamus komponentus arba pasiūlyti nuolaidų ir kitų lengvatų, jei įmonės įsigis nustatytus gaminių kiekius.

Be to, Komisija pranešė sužinojusi, jog „Broadcom“ gali susieti produktus ar sąmoningai kenkti „Broadcom“ gaminių ir kitų produktų „sąveikai“.

Trečiadienį Europos Sąjungos institucija pranešė išsiuntusi amerikiečių bendrovei „prieštaravimo pareiškimą dėl laikinųjų priemonių“, reikalaudama nedelsiant sustabdyti tokius įtariamus veiksmus. „Broadcom“ turi dvi savaites atsakyti į įtarimus ir įtikinti Komisiją, kad jos praktika neriboja varžovių veiklos.

Jei „Broadcom“ nepavyks įtikinti Komisijos, laikinosios priemonės bus taikomos tol, kol bus baigtas tyrimas, teigė pareigūnai.

Pasak Komisijos, privalu imtis skubių veiksmų, nes įtariama bendrovės veikla gali lemti ilgalaikę žalą.

„Komisija nustatė, kad įtariamos konkurencijos problemos yra rimtos ir kad „Broadcom“ elgesys gali lemti varžovių pašalinimą iš rinkos ar jų marginalizavimą dar prieš baigiantis procesui“, – pareiškė komisarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius