Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Parlamentui įteikta peticija prieš ACTA susitarimą

Peticija, raginanti europarlamentarus „paremti laisvą bei atvirą internetą ir atmesti Prekybos susitarimo dėl kovos su klastojimu (ACTA) ratifikavimą“, antradienį buvo įteikta Europos Parlamentui (EP). Ją pasirašė beveik 2,5 mln. žmonių iš viso pasaulio.
Akcijos akimirkos
Akcijos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gauta peticija, kurią pasirašė daugiau kaip 2 milijonai žmonių, dar labiau įpareigoja mus įsiklausyti į piliečių nuomonę ir suteikti jiems galimybę išreikšti savo požiūrį Europos institucijoms“, – sakė EP Peticijų komiteto pirmininkė Erminia Mazzoni (Europos liaudies partija, Italija). E.Mazzoni taip pat yra gavusi laiškų iš ES piliečių ir organizacijų (pavyzdžiui, Tarptautinės autorių ir kompozitorių draugijų konfederacijos), pritariančių ACTA susitarimui.

Peticiją prieš ACTA susitarimą pasirašė jau 2,5 mln. žmonių.

Europos Parlamentas dar tik pradėjo svarstyti Kovos su klastojimu prekyboje susitarimą. Jis turės būti atidžiai išnagrinėtas siekiant pusiausvyros tarp interneto laisvės bei kovos su padirbinėjimu. Tuo tarpu Peticijų komitetas per artimiausias savaites turės nuspręsti, kaip bus reaguota į gautą peticiją. Jei peticija bus pripažinta priimtina, komitetas surengs viešą svarstymą dalyvaujant peticijos autoriams, ekspertams, Europos Komisijos ir kitų suinteresuotųjų šalių atstovams.

Ši diskusija prisidėtų prie kitų Europos Parlamento renginių ta pačia tema. Vasario 29 d., trečiadienį, ACTA susitarimas bus pirmą kartą viešai nagrinėjamas EP Tarptautinės prekybos komitete, kuris vėliau turės rekomenduoti visam Parlamentui sprendimą patvirtinti arba atmesti šį susitarimą. Jei EP jį atmes, susitarimas negalios Europos Sąjungoje. Tuo tarpu kovo 1 d. Parlamente rengiamas viešas seminaras apie ACTA, kuriame dalyvaus Europos Parlamento nariai, mokslo ekspertai, pilietinės visuomenės organizacijų atstovai ir ES pareigūnai.

Bet kuris ES pilietis arba gyventojas gali pats arba kartu su kitais pateikti peticiją Europos Parlamentui klausimu, kuris priklauso Europos Sąjungos veiklos sritims ir tiesiogiai daro jam įtaką. Tai veiksmingas būdas žmonėms tiesiogiai dalyvauti ES veikloje ir teikti savo nuomonę, pasiūlymus ar skundus Europos Parlamento narių dėmesiui.

Peticijos tekstą rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius