Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos skaitmeninio pasaulio moters apdovanojimuose – prof. Valentina Dagienė

Populiaraus tarptautinio konkurso „Bebras“ autorė, buvusi informatikos olimpiados komiteto pirmininkė, VU Matematikos ir informatikos instituto profesorė Valentina Dagienė nominuota Europos skaitmeninio pasaulio moters apdovanojimuose. Už jos kandidatūrą tautiečiai internetu gali balsuoti dar keletą dienų.
Prof. Valentina Dagienė
Prof. Valentina Dagienė / ims.mii.lt nuotr.
Temos: 1 Informatika

VU profesorė Valentina Dagienė, sukūrusi mokinių pamėgtą informatikos mokymosi modelį „Bebras“, yra tarp dešimties nominančių Europos skaitmeninio pasaulio moters apdovanojimuose (kategorija „Ada Lovelace Computing Excellence Award“). Iki balandžio 10 d. už Lietuvos profesorės kandidatūrą galima balsuoti čia.

V.Dagienės informatikos mokymosi modelis

„Keliaujant po Suomiją man kilo mintis: kodėl mes negalime sukuri ką nors analogiško, kaip turi matematikai – įdomų žaidimą. Taip kilo bebro idėja, nes bebras yra toks mielas gyvūnas, darbštus, stropus, – pasakojo mokymosi modelio kūrimo istoriją profesorė. – Mūsų tikslas yra ne spaudyti klavišus ar kažką gaudyti, o mokyti, kaip kurti naujas programas, naujus įrankius“.

VIDEO: prof. Valentina Dagiene, Founder of BEBRAS, International IT Contest

„Bebras“ sulaukė neįtikėtinos sėkmės – jis rengiamas jau 50-yje šalių, o bendras jo dalyvių skaičius siekia net 1,5 mln.

V.Dagienė taip pat yra daugelio lietuviškų informatikos terminų autorė: „vaizduoklio“, „darbalaukio“, „žiniatinklio“ ir kitų.

Profesorė yra paskelbusi 200 mokslinių darbų, dalyvavusi 30 projektų. Ji yra įsteigusi mokslinius tarptautinius žurnalus „Informatics in Education“ ir „Olympiads in Informatics“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius