-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ dar labiau spaus baltųjų nacionalizmą propaguojantį turinį

Socialinių tinklų milžinė „Facebook“ pirmadienį pranešė planuojanti imtis naujų veiksmų, kad efektyviau šalintų baltųjų nacionalizmą ir separatizmą skatinantį turinį, išorės auditui atskleidus, jog iki šiol įgyvendintos pastangos tai padaryti buvo „per silpnos“.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pilietinių teisių advokatės Lauros Murphy, anksčiau priklausiusios Amerikos pilietinių laisvių sąjungai, vadovaujamas auditas parodė, jog „Facebook“ politika yra nepakankama ir apsiriboja tik draudimu „aiškiai remti, palaikyti ar reprezentuoti“ šiais terminais įvardijamas ideologijas.

„Dėl šios priežasties tokiam žalingam turiniui sudaroma galimybė išlikti platformoje“, – pažymėjo L.Murphy vadovaujami auditoriai.

Reaguodama į praėjusiais metais pradėtą ​​pilietinių teisių auditą, „Facebook“ generalinė administracijos direktorė Sheryl Sandberg pareiškė, kad bendrovė sieks sugriežtinti politiką, taikomą neapykantą kurstantiems pasisakymams.

Socialinis tinklas yra sulaukęs nemažai kritikos, kad daugiau dėmesio skiriama augimui, o ne vartotojų apsaugai ar siekiui užkirsti kelią apgaulėms, patyčioms ir priekabiavimams.

„Šiandieniniame pranešime rekomenduojama įtraukti ir turinį, kuris palaiko baltųjų nacionalistinę ideologiją, net jei nėra aiškiai vartojami terminai „baltųjų nacionalizmas“ bei „baltųjų separatizmas, – pranešė S.Sandberg. – Šią problemą sprendžiame identifikuodami neapykantą kurstančius šūkius bei simbolius, susijusius su baltųjų nacionalizmu ir baltųjų separatizmu, kad galėtume geriau įgyvendinti savo politiką.“

Ši ataskaita buvo jau antroji, kurią parengė L.Murphy, 2018 metų gegužės mėnesį pačios bendrovės prašymu pradėjusi pirmaujančio socialinio tinklo, turinčio daugiau nei du milijardus vartotojų, pilietinių teisių auditą.

„Nors audito ataskaita rodo, jog „Facebook“ daro pažangą, dar reikia daug ką nuveikti, ir pati „Facebook“ tai pripažįsta, – pažymėjo L. Murphy. – Kadangi bendrovės veikla šioje srityje tęsiama, norėčiau, kad šios pastangos būtų dar tvirtesnės ir giliau įsišaknijusios bendrovės DNR.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius