-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Facebook“ darbuotojų nuotaikos bjūra: akcijos krenta, įvaizdis genda

Sunkumai, su kuriais per pastaruosius metus susidūrė didžiausią pasaulyje socialinį tinklą valdanti „Facebook“, daro neigiamą poveikį bendrovės darbuotojų nuotaikoms, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis informuotais šaltiniais.
„Facebook“ akcijų kursas
„Facebook“ akcijų kursas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip parodė paskutinė darbuotojų apklausa, kurioje dalyvavo apie 29 tūkst. žmonių, „Facebook“ perspektyvas optimistiškai vertina tik 52 proc. respondentų, nors metais anksčiau ši dalis siekė 84 procentus.

O manančiųjų, kad „Facebook“ pasaulį daro geresnį, dalis sumažėjo nuo 72 iki 53 procentų.

Bendrovės darbuotojų nuotaikų pablogėjimas yra itin reikšmingas, nes praeityje jie gana lanksčiai reaguodavo į sudėtingus atvejus, įskaitant kritiką dėl netikrų pranešimų, kurie buvo platinami socialiniame tinkle JAV prezidento rinkimų 2016 metais laikotarpiu.

Šį kartą padėtis atrodo kitaip ir tai yra susiję su nesibaigiančiomis diskusijomis dėl „Facebook“ vaidmens įvairiuose ginčuose ir su daugybe priekaištų bendrovės vadovybei, rašo „The Wall Street Journal“.

Neigiamą poveikį darbuotojų nuotaikoms daro ir „Facebook“ akcijų kurso smukimas, nes akcijų pasirinkimo sandoriai sudaro nemažą jų gaunamo darbo atlygio dalį.

Darbuotojų apklausas „Facebook“ atlieka dukart per metus – balandį ir spalį. Tokiu būdu bendrovė nori įvertinti, ar darbuotojai tiki jos misija ir ar jie įsitikinę, kad ji daro teigiamą poveikį pasaulyje, pažymėjo leidinio šaltiniai. „Facebook“ taip pat siekia nustatyti, ar darbuotojai yra patenkinti savo vadovais ir savo darbo bei asmeninio gyvenimo pusiausvyra.

Į „Facebook“ klausimyną įtraukta iš viso 30 klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius