-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Facebook“ imasi kovos su smurtą skatinančiais fiktyviais įrašais

Socialinis tinklas „Facebook“ trečiadienį paskelbė apie planus imtis griežtos kovos su žiaurumą skatinančiais melagingais įrašais.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nauja dezinformacijos taktika socialiniame tinkle neseniai buvo išbandyta Šri Lankoje, kurioje religinius susirėmimus sukėlė melagingas feisbuke publikuotas įrašas.

„Yra tam tikros dezinformacijos formos, kurios prisideda prie fizinio smurto ir mes vykdome pokyčius, kurie mums leis pašalinti tokį turinį. Naująją turinio politiką įgyvendinsime per artimiausius mėnesius“, – sakė „Facebook“ atstovas.

Pavyzdžiui, „Facebook“ nuo šiol galės panaikinti netikslų arba melagingą turinį, pavyzdžiui, programomis koreguotas nuotraukas, kuriomis dalijamasi siekiant pakurstyti fizinį smurtą.

Pasak „Facebook“, Šri Lankoje buvo pašalinti melagingi žmones pakurstę įrašai apie tai, kad šalyje gyvenantys musulmonai nuodija budistams duodamą arba pardavinėjamą maistą.

Naujoji turinio politika naikins įrašus, kurie galbūt patys nėra atvirai žiaurūs, bet kurie galimai skatina tokį elgesį.

„Facebook“ pastaraisiais metais susilaukė kritikos bangos dėl platformoje plintančios melagingos informacijos. Kritikai teigia, kad socialinis tinklas tapo platforma dezinformacijos ir netikrų naujienų sklaidai.

Savo ruožtu „Facebook“ atliko daug pakeitimų, skirtų kovai su dezinformacijos sklaida, pradedant žiaurumą skatinančiais melagingais įrašais ir baigiant netikromis naujienomis, kuriomis siekiama daryti įtaką demokratiniams procesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius