Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ išmaniojoje programėlėje tai atsiranda, tai dingsta raketa

Pastarosiomis savaitėmis kai kurie „Facebook“ vartotojai savo socialinio tinklo išmaniojoje programėlėje galėjo pastebėti raketos formos piktogramą, rašo mashable.com.
Naujas „Facebook“ funkcionalumas
Naujas „Facebook“ funkcionalumas / Mashable.com iliustr.

Piktograma, patalpinta šiek tiek dešiniau pagrindinės naujienų srauto piktogramos, atfiltruoja modifikuotą naujienų srautą, sudarytą vien iš populiarių įrašų, surinktų iš žmonių ir puslapių, su kuriais nesate susidraugavę ir kurių puslapių nesate „patinkinę“.

Kai kurių vartotojų programėlėse ši piktograma jau kelias savaites tai atsiranda, tai išnyksta – toks elgesys gali būti susijęs su vartotojų geografine padėtimi, mat apie piktogramą jau kalbama Kroatijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Raketos srautas, panašu, visą dėmesį sutelkia į vietinį turinį, tad tikėtina, kad įrašus jis atrenka pagal geografiškai nuo konkretaus vartotojo nutolusių socialinio tinklo dalyvių reakcijas. Tačiau pasitaiko ir įrašų, kurie aiškiai susiję su konkretaus vartotojo specifiniais pomėgiais, tad gali būti, kad filtruojant žinutes kažkiek atsižvelgta ir į to konkretaus vartotojo ankstesnes reakcijas, jo draugų pomėgius.

Šis srautas turi panašumų su programėlės „Instagram“ skirtuku „Explore“, kuriame matomi įrašai, pagal „Instagram“ algoritmus suderinami su vartotojo interesais.

Tikėtina, kad „Facebook“ tokiu būdu atlieka naujų funkcijų bandymus – tai nebūtų pirmas kartas, kai bandymams atsirenkama labai maža naudotojų imtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius