-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Facebook“ pristatė dirbtinį intelektą namams ir kuklius M.Zuckerbergo aktorinius gebėjimus

„Facebook“ steigėjas Markas Zuckerbergas daugiau garsėja savo technologiniu įžvalgumu, nei aktoriniais gebėjimais. O naujasis vaizdo įrašas, kuriame M.Zuckerbergas pristatė namų dirbtinį intelektą, vardu Jarvis, tai tik patvirtina: vadovauti naujų technologijų kūrimui M.Zuckerbergui sekasi puikiai, o vaidinimo prieš kameras sugebėjimai – ganėtinai kuklūs.
M.Zuckerbergas programuoja Jarvį
M.Zuckerbergas programuoja Jarvį / Stopkadras

Vaizdo įraše „Facebook“ vadovas praktiškai demonstruoja kai kurias užduotis, kurias Jarvis teoriškai turėtų atlikti. Bent jau ateityje – dabartiniai šios sistemos bandymai rodo, kad jos funkcionalumas kur kas labiau ribotas, nei demonstruojama šioje vaizdo prezentacijoje.

Turbūt labiausiai ši prezentacija turėtų dominti kino gerbėjus, kurie atras sąsajų tarp šio pristatymo ir kai kurių itin populiarių Holivudo kūrinių ir žmonių: Jarvį įgarsino Morganas Freemanas (agresyvesnei jo versijai savo balsą paskolino Arnoldas Schwarzeneggeris), pats Jarvio vardas nusižiūrėtas nuo filmų „Geležinis žmogus“ serijos. Klasikinių mokslinės fantastikos filmų gerbėjai turėtų atpažinti ir sąsajas su „2001 m. kosmine odisėja“

Tiesa, nors M.Zuckerbergas bendrauja su Jarviu kaip su draugišku ir iškalbingu namų pagalbininku, kuris nė kiek neprimena roboto, pats „Facebook“ vadovas šneka ir juda šiek tiek robotizuotai, susikaustęs, tad nė iš tolo neprilygsta tikrajam Tony Starkui. Ir skaldo „medinius“ pokštus apie „Nickelback“.

Kita vertus, tai nėra bandymas uždirbti „Oskarą“ o būtent Jarvio (būsimų) sugebėjimų demonstracija. Tad į šiuos sugebėjimus daugiausiai dėmesio ir reikėtų atkreipti.

O kartu buvo publikuotas ir M.Zuckerbergo žmonos Priscilos požiūris į vyro darbą ir tą patį Jarvį.

Ir pabaigai – paties Jarvio požiūris į dirbtinio intelekto, kuris galėtų spręsti kosminio lygio problemas, tačiau priverstas plauti indus, darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius