Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ savo tinklalapyje žada dėti žiniasklaidos kanalų turinį

„Facebook“ pastaraisiais metais tapo vienu iš svarbesnių naujienų tinklalapių srauto šaltiniu, o dabar socialinis tinklas ketina dalį naujienų tinklalapių turinio skelbti savo internetiniame puslapyje. Mainais už tai žiniasklaidos partneriams žadamos papildomos įplaukos iš reklamos, praneša „The New York Times“.
Facebook
Facebook / Scanpix nuotr.

„Facebook“ su daugybe žiniasklaidos bendrovių derasi dėl jų turinio skelbimo „Facebook“. Iki šiol socialiniame tinkle buvo dedamos tik nuorodos su tekstu.

Tai būtų netikėtas posūkis žiniasklaidos bendrovėms, kurios įpratusios skaitytojus laikyti savo ekosistemoje ir kaupti apie juos duomenis. 1,4 mlrd. aktyvių vartotojų per mėnesį turintis „Facebook“ stengiasi išsklaidyti jų nuogąstavimus, skelbia „The New York Times“, remdamasi anoniminiais šaltiniais.

„Facebook“ ketina naująjį formatą išmėginti per ateinančius keletą mėnesių. Teigiama, kad pirmieji partneriai bus „The New York Times“, „BuzzFeed“ ir „The National Geographic“.

Socialinis tinklas jau anksčiau buvo pareiškęs, kad naujienų internete skaitymo patirtį norėtų padaryti nenutrūkstamesnę ir vientisesnę.

Dabar norėdamas perskaityti naujienas iš „Facebook“ vartotojas privalo atsidaryti išorinę nuorodą, palaukti keletą sekundžių, kol ši užsikrauna, o tuomet ją skaito naujame lange. „Facebook“ mano, kad toks laiko tarpas yra per didelis, ypač tuomet, kai kalbama apie mobiliuosius įrenginius.

Be žiniasklaidos portalų straipsnių, „Facebook“ taip pat derasi ir dėl kitų techninių galimybių patogiau pristatyti straipsnius vartotojams.

„The Guardian“ skelbia, kad „Facebook“ nėra vienintelis socialinis tinklas, norintis talpinti turinį. Neseniai „Snapchat“ įtraukė naują funkciją „Discover“, kuri leidžia dėti tekstą, nuotraukas ir vaizdo įrašus iš įvairių naujienų šaltinių, įskaitant „Vice“, „Daily Mail“, „Cosmopolitan“ ir CNN.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius