Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Facebook“ sukčiai naudojasi Steve‘o Jobso mirtimi

Pasauliui gedint „Apple“ įkūrėjo ir ilgamečio vadovo Steve‘o Jobso, liūdna žinia apie jo mirtį nusprendė pasinaudoti sukčiai. Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta žinutė, esą S.Jobso atminimui „Apple“ nemokamai atiduos 50 planšetinių kompiuterių „iPad“.
Gerbėjai gedi mirusio „Apple“ įkūrėjo Steve'o Jobso
Gerbėjai gedi mirusio „Apple“ įkūrėjo Steve'o Jobso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viliojančiai skambantis pasiūlymas iš tiesų tėra apgaulė, o nuorodą paspaudę vartotojai yra nuvedami į reklamines svetaines, kuriose turi atlikti tam tikras apklausas ar paspausti įvairias nuorodas.

Skelbiama, kad nuorodą galėjo paspausti per 15 tūkst. žmonių, rašo Nakedsecurity.sophos.com.

Nakedsecurity.sophos.com nuotr./„Facebook“ sukčiai teigia, esą S.Jobso atminimui „Apple“ nemokamai atiduos 50 planšetinių kompiuterių „iPad“.
Nakedsecurity.sophos.com nuotr./„Facebook“ sukčiai teigia, esą S.Jobso atminimui „Apple“ nemokamai atiduos 50 planšečių „iPad“.

Kaip iš to užsidirba sukčiai? Jiems atitenka pajamos už reklamos parodymus arba paspaudimus. Žinoma, jokių „iPad“ niekas dykai nedalina.

Manoma, kad internete gali pasirodyti ir daugiau bei kitokio pobūdžio sukčių pranešimų, susijusių su S.Jobso mirtimi. Pvz., žmonės gali būti nuvedami į svetaines, kuriose įdiegti kenkėjiški kodai suteiks galimybę sukčiams vogti lankytojų asmeninę informaciją ar užkrėsti jų kompiuterius virusais.

Paprasčiausias būdas nuo to apsisaugoti – nespausti įtartinų nuorodų internete.

Teigiama, kad tai ne pirmas kartas, kai internetiniai sukčiai pasinaudoja žinomo žmogaus mirtimi. Apgaulingi pranešimai buvo platinami ir mirus dainininkei Amy Winehouse, atlikėjui Michaeliui Jacksonui ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius