-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Foxconn“ gamyklose Kinijoje vėl užfiksuota pažeidimų ir darbuotojų išnaudojimo atvejų

Prancūzijos televizija slapta įrašė Kinijos „Foxconn“ gamykloje ir bendrabučiuose vykstančius pažeidimus. Dar šių metų rudenį toje pačioje gamykloje buvo užfiksuoti masiniai pažeidimai. Visgi „Apple“ pažadai ištaisyti situaciją nebuvo įgyvendinti, praneša Engadget.com.
/ Kadras iš „YouTube“

Prancūzijos televizija atskleidė, kad dalis „Foxconn“ darbuotojų bendrabučių yra remontuojami ir neturi elektros ar vandens. Korespondentų teigimu, „Foxconn“ vadybininkas įspėjo bendrabučiuose gyvenančius darbuotojus, kad šie nesinaudotų elektros prietaisais, nes pernai aštuoni žmonės mirė per gaisrą, kurį sukėlė elektros tinklo perkrova.

Be to, pasikalbėję su gamyklos darbuotojais žurnalistai išsiaiškino, kad čia tebėra verčiami dirbti studentai. Ir nors atlyginimai darbuotojams buvo padidinti, taupyti tai nepadeda, mat didelę dalį algos suryja pragyvenimo išlaidos (vienas darbuotojas nurodė per metus sutaupęs vos 340 dolerių).

„Apple“ atstovai anksčiau žadėjo išspręsti su darbuotojų išnaudojimu ir netinkamomis gyvenimo sąlygomis susijusias problemas. Kompanija dar kartą patvirtino, kad iš savo atstovų primygtinai reikalauja užtikrinti tinkamas darbo sąlygas.

„Foxconn" išplatintame pranešime teigiama, kad kompanija, suteikdama daugiausiai darbo vietų Kinijoje, jaučia atsakomybę gerinti darbo sąlygas. Kartu pripažįstama, kad sąlygos gamyklose ir bendrabučiuose šiuo metu vis dar neatitinka reikiamų standartų.

VIDEO: Foxconn, la face cachée d'Apple # 1

VIDEO: Foxconn, la face cachée d'Apple # 2

VIDEO: Foxconn, la face cachée d'Apple # 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius