Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamintojai: trečia „Pfizer-BioNTech“ COVID-19 vakcinos dozė suteikia 95,6 proc. apsaugą

Trečioji bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtos vakcinos dozė suteikia 95,6 proc. apsaugą nuo susirgimo simptomine COVID-19 forma, teigiama ketvirtadienį paskelbtoje gamintojų studijoje.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daug žadantis efektyvumas

Per klinikinių tyrimų trečiąjį etapą, kuriame dalyvavo „10 tūkst. 16 metų ir vyresnių dalyvių“, nustatytas „95,6 proc. santykinis vakcinos veiksmingumas, kai vyravo delta atmaina“, sakoma bendrovių pareiškime.

„Šie rezultatai yra dar vienas įrodymas, kad stiprinamoji vakcina yra naudinga, nes siekiame, kad žmonės būtų gerai apsaugoti nuo šios ligos“, – sakė „Pfizer“ generalinis direktorius Albertas Bourla.

Jungtinėse Amerikos Valstijose federalinė Maisto ir vaistų administracija (FDA) rugsėjį patvirtino trečiąją dozę visiems 65 metų ir vyresniems asmenims, taip pat žmonėms, kuriems yra didelė rizika susirgti sunkia koronaviruso forma.

Europos vaistų agentūra (EMA) spalio pradžioje patvirtino papildomą dozę vyresniems nei 18 metų asmenims, leisdama nacionalinėms reguliavimo institucijoms nuspręsti, kurioms grupėms ji turėtų būti skiriama pirmiausia.

15min primena, kad Lietuvoje nuo COVID-19 trečia vakcinų Pfizer“ ir „BioNTech“ („Comirnaty“) arba „Janssen“ vakcina gali pasiskiepyti visi pilnamečiai gyventojai ne anksčiau kaip po 180 dienų nuo pirmosios arba antrosios COVID-19 vakcinos dozės suleidimo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius