Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„GMail“, „Google Docs“ ir „Calendar“ galėsime naudoti ir atsijungę nuo interneto

Dar viena naujovė iš kompanijos „Google“: sukurta sistema, leidžianti naudotis el. paštu, dokumentais ir kalendoriumi net neturint interneto ryšio.
„Gmail“ elektroninio pašto dėžutė
„Gmail“ elektroninio pašto dėžutė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sakykime, jūs išvažiuojate kelioms dienoms ir žinote, kad turėsite ten kažkiek laiko senų laiškų ar dokumentų perskaitymui, bet neturėsite interneto ryšio. Štai jums ir pagalbininkai – vadinamieji „offline apps“.

Oficialiajame „Google“ tinklaraštyje išplatintas pranešimas apie tokį patobulinimą. Pranešama, kad naujasis „GMail offline“ veikia jau dabar, o „Docs“ ir „Calendar“ pradės veikti per artimiausią savaitę.

Kol kas sistema veikia kaip naršyklės įskiepis, kurį galima įsidiegti per „Chrome Web Store“. Tai reiškia, kad norint naudoti šią funkciją teks įsidiegti „Chrome“ naršyklę. „Google“ praneša, kad kitoms naršyklėms funkcionalumas irgi bus sukurtas, bet tada, kai naršyklės palaikys technologijas, kurių pagrindu veikia „offline apps“ – iš esmės, tai yra HTML5.

Pati idėja nėra nauja ir iš dalies jau veikė anksčiau „Google Gears“ projekto rėmuose, bet šios iniciatyvos buvo atsisakyta ir pereita prie HTML5 standarto, tad šiek tiek užtruko, kol „offline“ programėlės vėl veiktų jau nauju technologiniu pagrindu.

Parengė: FWD.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius