-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Google“ atstovai prognozuoja debesų kompiuterijos rinkos augimą

Efektyvių programinės įrangos sprendimų centras „NOD Baltic“ prognozuoja, kad debesų kompiuterijos sprendimų rinka Lietuvoje per šiuos metus augs keletą kartų.
Kompiuteriai
Kompiuteriai / K. Vanago/BFL nuotr.

 Tai skatins ne tik gerėjantys šalies ūkio rodikliai, didelė interneto ryšio skvarba, bet ir augantis verslo susidomėjimas veiklos sąnaudas mažinančiais debesų kompiuterijos sprendimais, teigiama pranešime spaudai.

„2011 m. debesų kompiuterijos sprendimų rinkai prognozuojamas žymus augimas. Augantį susidomėjimą rodo ir mūsų klientų dinamika – „Google Apps“ atstovais tapome prieš daugiau kaip pusę metų, o sprendimą jau įdiegėme 108 darbo vietų įmonėse“, – teigė Lietuvoje „Google Apps“ virtualaus biuro priemonėms atstovaujančios „NOD Baltic“ vadovas Tomas Parnarauskas.

Pasak T. Parnarausko, debesų kompiuterijos sprendimų plėtrą kol kas riboja informacijos apie efektyvius verslo procesų valdymo IT sprendimus stygius. „NOD Baltic“ atliktos Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo įmonių apklausos duomenimis, net 78 proc. apklaustųjų nurodė stokojantys tokio tipo informacijos. Dėl jos stygiaus gimsta ir mitai, stabdantys IT ūkio pokyčius.

„Debesų kompiuterija – bet kokio dydžio įmonei tinkamas, didelių pradinių investicijų nereikalaujantis sprendimas, darantis žymią įtaką darbo efektyvumui. Pasitelkus ja grįstas „Google Apps“ priemones, investicijas net į naujo verslo IT galima minimizuoti išsaugant pilną naudojamų įrankių funkcionalumą“, – pasakoja T. Parnarauskas. Jo teigimu, vietoj biure stovinčios tarnybinės stoties, programinės įrangos licencijų kiekvienai darbo vietai tiesiog įsigyjama teisė naudotis priemonėmis, kurios veikia internetu pasiekiamoje tarnybinėje stotyje. Tokiu būdu išvengiama didelių aptarnavimo ir ūkio priežiūros kaštų.

Bendrovės IDC atlikto debesų kompiuterijos poveikio Europos šalių ekonomikoms tyrimo duomenimis, verslo investicijos į debesų kompiuteriją iki 2013 m. augs 159 proc., o į tradicinius IT ūkio sprendimus – 16 procentų. Rinkos tyrimų bendrovės „Gartner Research“ specialistų teigimu, debesų kompiuterija yra viena svarbiausių IT pasaulio raidos krypčių 2011 metais.

„Google Apps“ virtualaus biuro sprendimas verslui siūlo integruotą įrankių paketą, kurį sudaro „Gmail“ elektroninio pašto sistema, „Google Talk“ susirašinėjimo realiuoju laiku, „Google Calendar“ laiko planavimo ir kiti kasdien naudojami įrankiai. Dokumentams redaguoti ir rengti pasitelkiamos „Google Docs“ programos. Visi įrankiai tarpusavyje sujungti, o tai suteikia galimybę patogiai bendradarbiauti įmonės darbuotojams ir sutaupyti laiko.

Visos virtualaus biuro priemonės veikia „Google“ tarnybinėse stotyse, tad sprendimą pasitelkęs verslas gali ne tik sumažinti programinės įrangos įsigijimo, IT ūkio priežiūros kaštus, bet ir minimizuoti išlaidas techninei įrangai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius