Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Google+“ dėl programinės klaidos bus uždarytas anksčiau negu planuota

Aptikus naują programinę klaidą, privatiems naudotojams skirta JAV interneto milžinės „Google“ socialinio tinklo „Google+“ versija bus uždaryta anksčiau negu iš pradžių planuota. Pasak viceprezidento Davido Thackerio, atsakingo už „G Suite“ produktų valdymą, socialinis tinklas „Google+“ nustos veikti balandžio mėnesį – keturiais mėnesiais anksčiau, nei planuota, – o bendrovė sutelks dėmesį į verslui pritaikytą versiją.
„Google“ gimtadienio tortas
„Google“ gimtadienio tortas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taikomųjų programų sąsajų (API) programos, kurias programinės įrangos kūrėjai naudoja prieigai prie „Google+“ duomenų, bus uždarytos per maždaug 90 dienų, nurodė D.Thackeris.

„Pastebėję šią naują klaidą, nusprendėme pagreitinti visų „Google+“ taikomųjų programų sąsajų išjungimą,“ – šią savaitę parašė D.Thackeris tinklaraštyje.

„Suprantame, kad tai nepatogu programų kūrėjams, tačiau siekiame užtikrinti naudotojų apsaugą.“

Pasak bendrovės, naujoji klaida, atsiradusi lapkričio mėnesį atnaujinant programinę įrangą, buvo aptikta įprastų bandymų metu ir pašalinta.

„Google“ nustatė, kad nuo klaidos, dėl kurios naudotojo vardas, pavardė, profesija, amžius, e. pašto adresas ir kita paskyrų informacija taikomosioms programoms buvo prieinama net ir tuo atveju, jeigu paskyra buvo privati, galėjo nukentėti maždaug 52,5 mln. naudotojų.

„Nė viena trečioji šalis nesukėlė grėsmės mūsų sistemoms ir neturime jokių duomenų, kad programų kūrėjai, kurie šešias dienas galėjo pasinaudoti šia spraga, apie tai žinojo arba kokiu nors būdu netinkamai ja pasinaudojo,“ – pažymėjo D.Thackeris.

Spalio mėnesį „Google“ paskelbė planuojanti uždaryti socialinį tinklą, kuriame prieš tai buvo pašalinusi klaidą, dėl kurios buvo atskleisti net 500 tūkst. paskyrų asmens duomenys.

Atlikus saugumo patikrinimą, buvo nustatyta programinės įrangos klaida, trečiųjų šalių programoms suteikianti prieigą prie „Google+“ paskyrų privačių duomenų, kuriais naudotojai dalijosi tik su draugais.

„Google“ pareiškė, jog trečiosioms šalims buvo prieinama tik informacija, nurodoma pasirinktinai pildomuose paskyros laukeliuose, įskaitant naudotojo vardą, pavardę, amžių, lytį, profesiją ir e. pašto adresą.

Bendrovė teigė tuomet neradusi įrodymų, jog programų kūrėjai pasinaudojo šia klaida.

2011 metais kaip konkurentas socialiniam tinklui „Facebook“ pasiūlytas „Google+“ nesulaukė didelio populiarumo.

Kalbėdamas apie priežastis, dėl kurių buvo nuspręsta uždaryti šį socialinį tinklą, „Google“ atstovas spaudai paminėjo „didelius iššūkius kuriant ir išlaikant sėkmingą „Google+“, kuris atitiktų naudotojų lūkesčius“, taip pat „mažą naudotojų skaičių“.

„Google+“ naudotojams leidžia atsisiųsti ir dalytis duomenimis, tokiais kaip nuotraukos ir vaizdo įrašai.

Tuo tarpu „Google“ planuoja pasiūlyti naujų „į darbo vietą orientuotų“ funkcijų, kad „Google+“ būtų patrauklesnis kaip „saugus verslo socialinis tinklas“ ir būtų aktyviau naudojamas įmonėse.

„Mūsų apžvalga parodė, kad „Google+“ labiau tinka kaip verslo produktas, kurį naudodami bendradarbiai gali dalyvauti vidaus diskusijose,“ – pareiškė Kalifornijos valstijoje įsikūrusi interneto milžinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius