„Google Maps“ leis pažvelgti po pastatų stogais

Kompanija „Google“ naujos paslaugos koncepciją „Business Photos“, skirtą „Google Maps“ sistemai, pristatė dar prieš kelis mėnesius, tačiau dabar, panašu, idėja suteikti žemėlapių naudotojams galimybę pažvelgti į pastatų vidų, įgauna pagreitį.
Pavyzdys, kaip gali atrodyti patalpos interjero peržiūra „Business Photos for Google Maps“ sistemoje.
Pavyzdys, kaip gali atrodyti patalpos interjero peržiūra „Business Photos for Google Maps“ sistemoje. / „Google“ nuotr.
Temos: 1 „Google“

„Google“ vartotojams skirtų produktų padalinio viceprezidentė Marissa Mayer „Business Photos“ pristatė šių metų gegužę San Franciske vykusioje konferencijoje „Social-Loco“. Prezentacijos metu kompanijos atstovai pademonstravo galimybę „Google Maps“ naudotojams pažvelgti į konkrečių patalpų, kuriose yra įsikūrusios verslo įmonės, vidų.

Naujovės idėja paprasta – verslo atstovai gali pateikti savo patalpų nuotraukas „Google“, kurias, esant galimybei, galima netgi apjungti į 360 laipsnių panoramines interjero apžvalgas. Nuotraukas galima įkelti naudojantis „Google Places“ paslauga – tam tereikia turėti nemokamą vartotojo prisijungimą „Google“ sistemoje.

Kita alternatyva – leisti „Google“ atstovams patiems užfiksuoti patalpų išvaizdą. Šiuo metu kompanija jau vykdo bandomuosius fotografavimus kai kuriuose pasaulio miestuose, tokiose valstybėse, kaip JAV, Australija, Naujoji Zelandija, Japonija, Prancūzija ir Didžioji Britanija. Teigiama, jog šiuo metu programa plečiama į kitas geografines vietoves, kad ir jose esančios įmonės galėtų registruotis tokioms fotosesijoms.

Į pirmuosius žmonių skundus, kad filmavimas įstaigų viduje gali pakenkti konfidencialumui, „Google“ atsako, jog dalyvavimas projekte yra visiškai savanoriškas. Kompanija dirba tik su tais statiniais, kurių savininkai davė leidimą. Esant reikalui, tų statinių darbuotojai prieš filmavimą bus iš anksto įspėti. Jei į kadrą pateks atsitiktinis praeivis, jis bus ištrintas iš kadro arba tiesiog bus pašalinta visa fotografija, kad nekiltų pretenzijų.

Į pirmąjį pastatų sąrašą pateko restoranai, viešbučiai, parduotuvės, sporto salės ir automobilių servisai. „Google“ kol kas nedirba su garsių prekių ženklų savininkais, ligoninėmis ir advokatų kontoromis. Kaip teigiama, visos padarytos nuotraukos taps paieškos giganto nuosavybe.

Trumpą naujosios paslaugos pristatymą galite išvysti šiame vaizdo įraše:

VIDEO: Business Photos from Google

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius