Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google Maps“ padės vairuotojams išvengti spūsčių

Viena iš gerųjų „Android“ telefono savybių yra integracija su „Google Maps“ – paslauga, kuri padeda vairuotojams kelyje. Nuo šiol ši funkcija taps dar geresnė.
Spūstis Geležinio Vilko gatvėje
Spūstis / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.

Bendrovė paskelbė apie patobulinimą, po kurio „Google Maps Navigation“ rodys maršrutus, padedančius išvengti transporto spūsčių. Jeigu anksčiau trumpesnis atstumas buvo skaičiuojamas tik geometriniu principu, tai dabar bus atsižvelgta ir į eismo intensyvumą.

Kaip teigia „Google“, bus analizuojamas eismo intensyvumas ilgesniu laikotarpiu, ir tai turės įtakos kelio parinkimui per „Google Maps“. Tačiau tuo pačiu gamintojai įspėja, kad tokiomis sistemomis negalima pasitikėti 100 procentų, nes nėra tobulo būdo, kuris analizuotų absoliučiai visus kelio parinkimo faktorius. Vairuotojai turi mąstyti ir patys.

Teigiama, kad naujoji kelio parinkimo sistema bus automatiškai įjungta Šiaurės Amerikoje bei tose Europos šalyse, kur yra prieinami navigacijos bei eismo duomenys.

Kita vertus, sunku patikėti, kad „Google“ realizuotų tokią optimalią duomenų bazę, kuri analizuotų visą Vilniaus eismą, atsižvelgdama į visus neprognozuojamus kelio remontus, atsivėrusias duobes, policijos reidus ir kitus faktorius, kurie kartais priverčia keisti maršrutą arba ilgą laiką stovėti spūstyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius