Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ neutralizavo pastangas per „Google Docs“ išvilioti vartotojų duomenis

JAV interneto milžinė neutralizavo pastangas iš vartotojų išvilioti duomenis vadinamosios „phishing“ atakos metu. Koks buvo jos tikslas ir kas už tai stovi kol kas nežinoma.
„Google“
„Google“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ėmėmės veiksmų apsaugoti mūsų vartotojus, kad šie negautų elektroninio laiško esą iš „Google Docs“, ir užblokavome susijusias paskyras, – sakė kompanijos atstovas. – Mes pašalinome melagingus puslapius, išleidome atnaujinimų per „Safe Browsing“, o mūsų kovos su piktnaudžiavimu komanda dirba, kad užkirstų kelia tokių įvykių pasikartojimui.“

„Google“ duomenimis, tai buvo „fishing“ ataka su kirminu“, kuomet vartotojui atsiunčiamas melagingas elektroninis laiškas, kad žmogus paspaustų jame esančią nuorodą ir taip leistų kenkėjiškai programai patekti į žinučių programas ir daugintis.

Šiuo atveju vartotojams buvo atsiunčiamas laiškas su esą „Google Docs“ nuoroda į dokumentą. Paspaudus nuorodą atsidaro tikras „Google“ puslapis ir prašoma leisti programai pasileisti. Šią programą sukčius aiškiai yra pavadinęs „Google Docs“.

Suteikus leidimą programa gali skaityti ir siųsti elektroninius aiškus vartotojo vardu.

„Iš pažiūros tai neatrodo, kaip „fishing“ elektroninis laiškas, – sakė „Electronic Frontier Foundation“ ekspertas Cooperis Quintinas. – Kai tik suteikiate programai leidimą, ji išsiunčia tokius pačius laiškus visiems kontaktuose esantiems asmenims.“

Skelbiama, kad ši ataka palietė mažiau nei dešimtąją procento dalį „Gmail“ vartotojų, kurių yra daugiau nei vienas milijardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius