Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ perspėjo ES dėl pernelyg plataus dirbtinio intelekto reglamentavimo

„Google“ ketvirtadienį įspėjo Europos Sąjungą (ES), kad pastarosios taikoma dirbtinio intelekto (DI) apibrėžtis yra per plati ir kad Briuselis turi susilaikyti nuo perdėto tokių svarbių technologijų reguliavimo.
„Google“
„Google“ / Rajeshwar Bachu nuotr./ Unsplash nuotr.

Paieškos ir reklamos milžinė savo argumentus išvardijo Europos Komisijai pateiktame atsiliepime. EK šiuo metu rengia naujas su DI susijusias taisykles, todėl kreipėsi į dideles technologijų bendroves, norėdama sužinoti jų nuomonę.

ES dar nenusprendė, kaip reglamentuos DI naudojimą, tačiau daugiausia dėmesio skiria vadinamiesiems „didelės rizikos“ sektoriams, tokiems kaip sveikatos priežiūra ir transportas.

Manoma, kad ES planai, kurių įgyvendinimui vadovaus už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos narė Margrethe Vestager ir už vidaus rinką atsakingas Europos Komisijos narys Thierry Bretonas, nebus pradėti įgyvendinti iki metų pabaigos.

„Aiškus ir plačiai suprantamas DI apibrėžimas taps svarbiausiu pamatu veiksmingam DI reglamentavimui“, - sakoma bendrovės 45 puslapių pranešime.

Pasak „Google“, ES taikoma DI apibrėžtis yra tokia plati, kad ji „apima visą šiuolaikinę programinę įrangą“.

„Norint išvengti per didelio reguliavimo, reikalingas siauresnis apibrėžimas“, – teigė „Google“.

„Google“ taip pat paragino Briuselį susilaikyti nuo technologijų sektoriaus atsakomybės dėl DI programų didinimo nustatymo, nes per didelis teisinis poveikis užgniaužtų naujovių kūrimą.

„Tokia dramatiška ir precedento neturinti plėtra suvaržytų naujoves ir neproporcingai trukdytų Europos mažoms ir vidutinėms įmonėms“, – teigė „Google“.

„Google“ ir kitos technologijų milžinės labai rimtai vertina ES DI strategiją, nes Europa dažnai nustato standartą, kaip technologijos yra reguliuojamos visame pasaulyje.

Sausio mėnesį įvykusio lobistinio apsilankymo Briuselyje metu „Google“ generalinis direktorius Sundaras Pichai paragino Komisiją naujuose DI įstatymuose laikytis „proporcingo požiūrio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius