„Google“ skirta bauda už privačios informacijos rinkimą

Prancūzijos duomenų apsaugos organizacija skyrė 100 tūkst. eurų (345 tūkst. Lt) baudą interneto milžinei „Google“ už privačios informacijos rinkimą fiksuojant vaizdus jos paslaugai „Street View“.
„Google Street View“ automobilis.
„Google Street View“ automobilis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos Nacionalinė duomenų apdorojimo ir pilietinių laisvių komisija pirmadienį paskelbė, kad ši bauda „Google“ skirta už tokius pažeidimus, kaip slaptažodžių ir el. laiškų rinkimas bevielio Wi-Fi interneto ryšiu, skelbia „Bloomberg“.

Iki šiol tai didžiausia bauda, kurią yra skyrusi ši komisija. Jos pranešime pabrėžiama, kad toks sprendimas priimtas dėl pažeidimų rimtumo ir „ekonominės naudos, kurią „Google“ gavo“.

„Google“ atstovas Peteris Fleischeris pabrėžė, kad kompanija „nuoširdžiai atsiprašo už tai, kad per klaidą rinko duomenis prisijungusi prie nekoduotų Wi-Fi tinklų“.

Prie atvirų interneto tinklų automatiškai prisijungdavo kompanijos įranga, įmontuota į gatvių fotografavimo automobilius. Tuo metu Prancūzijos gatvės buvo fotografuojamos paslaugai „Street View“ – virtualiam žemėlapiui internete, kuriame galima peržiūrėti vaizdus iš konkrečių gatvių ar kitų vietų. „Google“ aiškina, kad prie nekoduotų bevielio ryšio interneto Wi-Fi tinklų buvo jungiamasi išsiųsti padarytoms nuotraukoms.

„Vos tik supratę, kas nutiko, mes nustojome rinkti šiuos duomenis per savo „Street View“ automobilius ir nedelsiant informavome apie tai šalies valdžią“, – teigė P.Fleischeris. Jis pridūrė, kad dabar, kai komisija baigė tyrimą, „netyčia“ surinkti duomenys galės būti ištrinti.

Prancūzijos skirtą baudą „Google“ gali apskųsti teismui per du mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius