Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ spaudžia kriptovaliutų ir ICO stabdį

Korporacija „Google“ paskelbė, kad nuo birželio draus visas kriptovaliutų bei pirminių žetonų siūlymų (ICO) reklamas. Toks sprendimas įsigalios dėl atnaujintų reklamos taisyklių, kuriose numatytas rizikingų finansinių produktų reklamų draudimas. Pagal šią strategiją numatoma, kad reklamos, platinamos per aregatorius ir afiliacijas „negalės rodyti kriptovaliutų ir susijusio turinio“, rašo „The Verge“.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu į „Google“ paieškos eilutę įrašę „Bitcoin“, rezultatų puslapio viršuje pamatysite daugybę pasiūlymų pirkti ir parduoti kriptovaliutas, bet įsigaliojus naujoms taisyklėms taip nebebus. Beje, „Google“ yra ne vieninteliai interneto reklamos rinkos žaidėjai, kurie atsisako kriptavaliutų reklamos – „Facebook“ dar sausį paskelbė, kad socialiniame tinkle virtualių pinigų reklamų nebebus.

Tiesa, „Bloomberg“ yra rašę, kad kriptovaliutų reklamuotojai rado būdą apeiti „Facebook“ draudimus – tam pakanka į raktinius žodžius tyčia įvelti rašybos klaidų, pavyzdžiui, žodyje „bitcoin“ vietoj raidės „o“ įrašyti skaičių „0“. „Google“ atstovas spaudai sakė, kad jų įmonė bus iš anksto pasiruošusi tokiems gudručių bandymams.

Tinklaraščio įraše „Google“ pažymi, kad 2017 m. jų įmonė pašalino daugiau nei 3,2 mlrd. reklamų, pažeidžiančių jų taisykles. „Reklamų patirties gerinimas visame internete, nesvarbu, net jei tai būtų žalingų ar trukdančių reklamų šalinimas, tęsis ir toliau bei bus mūsų pagrindinis prioritetas“, – sakė „Google“ reklamos tvarumo vadovas Scottas Spenceris.

Bitkoinai ir kitos kriptovaliutos garsėja savo kurso nepastovumu. Veiksmų prieš šiuos sunkiai valdomus finansinius įrankius ėmėsi ir kai kurių valstybių valdžia. Pavyzdžiui, Indijoje pareikšta, jog nemanoma, kad „Bitcoin“ yra teisėta atsiskaitymo priemonė, o Kinijoje vis smarkiau spaudžiama prekyba skaitmeninėmis valiutomis. Tuo tarpu Pietų Korėja svarsto įstatymą, pagal kurį šalies viduje apskritai bus draudžiama prekyba bet kokiomis kriptovaliutomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius