-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas apie interneto cenzūrą: „Neatiduokite savo laisvės, jūs to gailėsitės“

Paieškos milžinės „Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas vienu svarbiausių šio meto tikslų įvardija būtinybę didinti prie interneto prisijungusių žmonių skaičių, o dabartinę interneto bendruomenę ragina kovoti už savo laisvę ir priešintis siekiams įvesti cenzūrą.
Ericas Schmidtas
Ericas Schmidtas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokias mintis E.Schmidtas išsakė Barselonoje vykstančioje konferencijoje „Mobile World Congress“.

Savo kalbą jis pradėjo pastebėjimu, kad pernai pasaulio gyventojų skaičius pasiekė rekordinius 7 milijardus, tačiau prie interneto šiuo metu prieigą turi tik 2 mlrd. žmonių. „Jau dabar internetas pilnas kūrybiškumo, pagalvokite, koks geresnis jis būtų prijungus dar penkis milijardus“, – sakė E.Schmidtas.

Interneto vartotojų skaičių leistų padidinti investicijos į technologijas, tinklo plėtra, ryšio ir įrenginių prieinamumas.

Neatiduokite savo laisvės – jūs to gailėsitės, – sakė Ericas Schmidtas.

„Google“ valdybos pirmininkas užsiminė, kad jau po kelerių metų išmanieji telefonai taps prieinami daug didesniam skaičiui žmonių, nei yra šiuo metu – jie kainuos iki 70 dolerių, o pasiekus šią ribą „atsiveria didžiulė rinka ir milžiniškos galimybės“. Žinoma, jis buvo įsitikinęs, kad pirmiausia šią kainos ribą pasieks „Android“ telefonai.

Tuo pačiu E.Schmidtas ragino šiuo metu prie interneto prisijungusius žmones siekti, kad tarptautinis tinklas liktų laisvas, nepriklausomas, lygiavertiškas ir, svarbiausia, necenzūruojamas. „Reikia veikti dabar, kad ir ateityje kiekvienas galėtų išreikšti savo kūrybiškumą, naudotis technologijomis, kurios visiems suteikia lygias galimybes, – sakė E.Schmidtas. – Tai mūsų revoliucija ir aš didžiuojuosi būdamas mūsų genties nariu.“

Vienas būdų tai padaryti – daryti įtaką politikams, kad šie nepritartų interneto laisvę mažinantiems ir cenzūrą įvedantiems įstatymams, kurie „iš pirmo žvilgsnio atrodo logiški, bet iš tiesų gali padaryti daug žalos“.

Tačiau „Google“ atstovo nenudžiugino vieno žiūrovo klausimas, ar nekyla dar didesnis pavojus dėl to, kad vis daugiau interneto turinio valdo viena kompanija. „Kokia tai kompanija? – šypsodamasis perklausė E.Schmidtas. – Tiesą sakant, nemanau, kad yra toks pavojus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius