-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas žeria kritiką „Microsoft“, „Apple“ ir „Facebook“

„Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas pareiškė, kad jo atstovaujama kompanija kartu su „Amazon“, „Apple“ ir „Facebook“ priklauso „ketverių šutvei“, kuri valdo šiuolaikines vartotojų technologijas. Jis išskirtinai pabrėžė, kad „Microsoft“ nederėtų priskirti prie technologijų lyderių. Tačiau ir minėtos „šutvės“ nariams jis negailėjo kritikos.
„Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas.
„Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalifornijoje vykstančioje konferencijoje „All Things Digital“ („AllThingsD“) duodamas interviu E.Schmidtas akcentavo, jog didžiausia pasaulyje programinės įrangos gamintoja „Microsoft“ šiuo metu yra ne vartotojų, o verslo technologijų rinkos žaidėja.

Anot jo, „Microsoft“ neužima svarbaus vaidmens vartotojų technologijų revoliucijoje, o didžiąją dalį šios kompanijos pajamų sudaro pardavimai verslo įmonėms, rašo Mashable.com.

Itin populiarios žaidimų konsolės „Xbox“ jis nelaikė svarbiu įrenginiu, kadangi tai „nėra kompiuterinio lygio platforma“.

E.Schmidtas pripažino, kad vadovaudamas „Google“ jis „susimovė“ bandydamas įvesti kompaniją į socialinių tinklų sritį.E.Schmidtas įspėjo, kad ir verslo srityje „Microsoft“ neturėtų jaustis saugi, kadangi informacinių technologijų vartojimas keičiasi ir vis daugiau kompanijų atsisako vietinių serverių ir perkelia informaciją į „debesį“ – prie interneto prijungtus serverius.

„Google“ ir „Microsoft“ agresyviai konkuruoja debesų technologijų srityje.

Dviprasmiški jausmai „Apple“

„Google“ valdybos pirmininkas kompaniją „Apple“ ir gyrė, ir kritikavo. Tai galima suprasti – šios dvi technologijų milžinės vienose srityse bendradarbiauja (paieška internete, žemėlapiai), o kitose konkuruoja (ypač jaučiama trintis išmaniųjų telefonų rinkoje tarp „Android“ ir „iOS“ operacinių sistemų).

E.Schmidtas teigė, kad „Apple“ gamina „nuostabius produktus“, tačiau viena didžiausių jos klaidų yra pernelyg dideli apribojimai „iOS“ programų kūrėjams. Jo nuomone, „Android“ programas kuriantys žmonės turi daug daugiau laisvės.

„Apple“ modelis yra priešingybė „Google“ modeliui. Mūsų modelio esmė yra leisti nuspręsti rinkai“, – sakė jis.

Susimovė su socialiniais tinklais

Paklaustas, ką mano apie „Facebook“, E.Schmidtas neslėpė susižavėjimo šia kompanija. „Metų metus mums trūko vieno dalyko: tapatybės. To nepastebėjo visa pramonė, nepastebėjo ir „Google“... „Facebook“ pirmoji sugebėjo pašalinti dviprasmybes, o tai leidžia susikurti stiprią platformą“, – sakė vienas iš „Google“ vadovų.

Taip pat E.Schmidtas pripažino, kad vadovaudamas „Google“ jis „susimovė“ bandydamas įvesti kompaniją į socialinių tinklų sritį. „Aš puikiau žinojau, jog privalau kažko imtis, tačiau nepajėgiau. Vadovas turėtų prisiimti atsakomybę – aš susimoviau“, – sakė jis.

Anksčiau „Google“ buvo pristačiusi tiesioginį konkurentą socialiniam tinklui „Facebook“ – platformą „Google Buzz“. Tačiau per kelis savo gyvavimo mėnesius ji susilaukė daug kritikos, todėl buvo uždaryta.

Tuo pačiu E.Schmidtas pareiškė, kad rinkai būtų „naudinga turėti alternatyvią platformą“. Jau šiandien „Google“ žada pagaliau paleisti vieną smulkią „alternatyvą“ – sistemą „+1“. Ji leis vartotojams „pliusinti“ internete rastas įdomybes, o kiti vartotojai galės matyti, ką „pliusino“ jų pažįstami ir kiek „+1“ svetainė ar nuoroda sulaukė iš viso. Panašiai, kaip „Facebook“ mygtukas „Like“ (liet. patinka).

Tiesa, E.Schmidtas nebuvo linkęs sureikšminti „+1“ sistemos, teigdamas, jog šiuo metu „Google“ paieškos sistema yra „pakankamai gera“ ir ganėtinai tiksliai parodo tiksliausius ir svarbiausius rezultatus.

Nuo 2001 iki 2011 metais E.Schmidtas ėjo „Google“ generalinio direktoriaus pareigas, tačiau šiais metais užleido šią kėdę vienam kompanijos įkūrėjų Larry Page‘ui.

E.Schmidtas paneigė gandus, esą jis svarsto palikti „Google“. Pasak jo, šiuo metu svarbiausius sprendimus kompanijoje priima trys žmonės: jis, L.Page‘as bei dar vienas „Google“ įkūrėjų Sergey Brinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius