-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų gynėjams užkliuvo žaidimas „Super Mario 3D Land“

Žaidimų industrijos veteranas „Nintendo“ gavo nemažą dozę kritikos iš skandalais pagarsėjusios gyvūnų apsaugos organizacijos PETA.
PETA sukūrė savo žaidimo versiją „Super Mario Tanooki Skin 2D“, kuriame usūrinis šuo su nudirtu kailiu vejasi Mario, pakilusį į orą su kruvinu gyvūno kailiu.
PETA sukūrė savo žaidimo versiją „Super Mario Tanooki Skin 2D“, kuriame usūrinis šuo su nudirtu kailiu vejasi Mario, pakilusį į orą su kruvinu gyvūno kailiu. / PETA.org nuotr.

Ypatingo dėmesio šį kartą nusipelnė naujas žaidimas „Super Mario 3D Land“. Priežastis, kaip visada, banali: žaidime pagrindinis veikėjas Mario gali dėvėti specialų usūrinio šuns kailio kostiumą, kuris leidžia jam skraidyti.

Tokio žaidimo debiutas tikrai negalėjo praslysti pro gyvūnų mylėtojų akis, ir kaip atsaką PETA išleido savo žaidimo versiją „Super Mario Tanooki Skin 2D“.

PETA pranešime spaudai rašoma: „Meškėno kailis gali būti tik „kostiumu“ žaidime su Mario, tačiau dėvėdamas gyvūno kailį Mario siunčia žinią, kad nešioti kailinius yra gerai. Mes sukūrėme savo žaidimą, kad informuotume žmones, jog realiame gyvenime Mario nešiotų kailį gyvūno, kurį bado, smaugia ir prieš jį naudoja elektrošoką. Ir kailis nesuteiks jam ypatingų jėgų, o tik saviapgaulę.“

„Tanuki yra usūrinių šunų šeimos atstovas, kuriuos muša ir, kaip savo tyrimuose atskleidė PETA, dažnai gyviems nudiria odą dėl jų ypatingo kailio“, – teigė PETA viceprezidentas Tracey Reimanas.

PETA žaidimo versija sukurta dvimatės grafikos „Flash“ pagrindu. Pačiame žaidime usūrinis šuo su nudirtu kailiu pasiveja Mario, kai tik jis bando pakilti su kruvinu gyvūno kailiu.

Žinoma, PETA siekia taip pasireklamuoti ir gauti naudos iš legendinio žaidimo tęsinio. Juo labiau nereikia pamiršti, kad prieš Kalėdas įvairiose JAV parduotuvėse prasideda aukų rinkimas, tad kai kas gali tekti ir skandalingiems gyvūnų mylėtojams, bandantiems atkreipti į save dėmesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius