Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Honda“ ir „Hitachi“ sukūrė išmanųjį raktą, kuris supančios girtuoklius

„Honda“ ir „Hitachi“ sukūrė alkoholio matuoklio prototipą, kuris bus integruojamas į išmaniuosius automobilių raktus. Taigi vairuoti vartojus alkoholio bus neįmanoma.
„Honda“ ir „Hitachi“ sukūrė alkoholio matuoklio prototipą
„Honda“ ir „Hitachi“ sukūrė alkoholio matuoklio prototipą / Gamintojų nuotr.

Toks išmanus įtaisas kiekvieną kartą, vos vairuotojui įsėdus į automobilį, patikrins blaivumą ir, jei reikia, blokuos degimą. Tiksliau, jis atliks matavimus kiekvieną kartą, kai vairuotojas paims raktą į rankas. 

Gamintojai tvirtina, kad išmanusis raktas yra atsparus „nulaužimui“. Be to yra patikimas, nes lengvai atskiria žmogaus plaučių iškvepiamą orą nuo kitų dujų. Jam prireikia tik 3 sekundžių mėginio analizei ir verdiktui.

Japonai taip pat sukūrė funkciją, kuri alkotesterio parodymus rodo automobilio ekrane. Jei alkoholio koncentracija viršija leistinas normas, automobilio kompiuteris blokuoja visų sistemų, padedančių automobiliui judėti, darbą.

Išmaniojo rakto kūrėjai pastebi, kad jų prietaisas turi daug pranašumų prieš standartinius alkoholio matuoklius, montuojamus automobiliuose (alkoblokus).

Vairuotojas dar prieš bandydamas užvesti automobilį sužino, kad dėl savo būklės negali sėsti prie vairo.

Vienas didžiausių privalumų – vairuotojas dar prieš bandydamas užvesti automobilį sužino, kad dėl savo būklės negali sėsti prie vairo. Tokiu būdu sumažėja pagundų sėsti į automobilį ir bandyti jį užvesti.

„Honda“ ir „Hitachi“ išmaniojo rakto bandymus pradės jau netrukus. Šio įtaiso pristatymas planuojamas balandžio 12 d. Detroito automobilių parodoje „SAE World Congress“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius