Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

HP: ateitis priklauso spausdinimui internetu

Technologijų kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) ketvirtadienį Lietuvoje pristatė spausdinimo funkciją „ePrint“, leidžiančią spausdinti dokumentus ir nuotraukas bet kokiais mobiliaisiais įrenginiais, galinčiais prisijungti prie interneto.
„ePrint“ paslauga leidžia spausdinti bet kokius dokumentus, užduotį spausdintuvui nusiuntus el. paštu.
„ePrint“ paslauga leidžia spausdinti bet kokius dokumentus, užduotį spausdintuvui nusiuntus el. paštu. / HP nuotr.

Tikslas paprastas ir aiškus: atnešti „debesų“ technologijas (angl. cloud computing) į spausdintuvų rinką. „Debesų“ kompiuterija – tai internetu teikiamos paslaugos, kurioms nereikia diegti papildomų programų ar siųstis dokumentų į kompiuterį. Visa informacija laikoma prie interneto prijungtuose serveriuose, ir yra prieinama visą parą iš bet kurios pasaulio vietos.

HP „ePrint“ būtent tai ir siūlo – naudoti spausdintuvą nuotoliniu būdu, be jokių tvarkyklių (angl. drivers), laidų ir apskritai net nebūnant šalia jo. Spausdinti nuo šiol galima ir iš kito pasaulio galo.

Kaip tai veikia? Pirmiausia reikia įsigyti spausdintuvą, palaikantį „ePrint“ funkciją (HP gaminių sąrašą pateikiame straipsnio pabaigoje). Antras žingsnis – jį užregistruoti ir išsisaugoti specialiai tam spausdintuvui skirtą el. pašto adresą. Prijungus spausdintuvą prie interneto beliks siųsti el. laiškus, o įrenginys atspausdins prie laiško prisegtą dokumentą – ar tai būtų „Word“ dokumentas, ar nuotrauka, ar pats el. laiškas.

Patogu tai, kad el. laiškus galima siųsti iš bet kokio įrenginio: kompiuterio, išmaniojo telefono, planšetinio kompiuterio ir t.t.

„Tai taip pat paprasta, kaip nusiųsti elektroninį laišką savo draugui“, – sakė HP vaizdo ir spausdinimo grupės produktų vadybininkė Baltijos šalyse Liivi Joasoon.

„ePrint“ funkcija veikia su visomis populiariausiomis el. pašto programomis: „Microsoft Outlook“, „Hotmail“, „Yahoo! Mail“, „Gmail“, „Apple Mail“, „BlackBerry“, „Nokia/Symbian“ ir kt.

Tai taip pat paprasta, kaip nusiųsti elektroninį laišką savo draugui, – sakė L.Joasoon. Paprastai turinys pradedamas spausdinti per trumpiau nei 5 minutes nuo el. laiško išsiuntimo, tačiau paprastai tiek laiko neprireikia. Pavyzdžiui, ketvirtadienį vykusiame pristatyme „15min“ žurnalistui nusiuntus el. paštu nuotrauką, spausdintuvas ją atspausdino jau po poros minučių.

Jei „ePrint“ negali prisijungti prie spausdintuvo, nusiųstos užduotys serveryje bus saugomos 24 valandas.

Be to, el. laiškams taikomi ribojimai: jų dydis negali viršyti 5 megabaitų, be to, prie vieno laiško gali būti prisegta iki 10 dokumentų. Užduotys, kurios viršija nurodytus kriterijus, nespausdinamos.

Serveryje įdiegtas šlamštlaiškių (angl. spam) filtras apsaugo nuo nepageidautinų užduočių. O jei spausdintuvo el. pašto adresą sužinojo papokštauti sugalvojęs draugas (ar priešas), visuomet galima jo el. pašto adresą užblokuoti. Arba, dar paprastesnis variantas, „ePrint“ nustatymuose nurodyti tik tuos el. paštus, iš kurių bus priimamos komandos. Tarkime, savo ir šeimos narių.

Ir, žinoma, svarbiausia, kad ši paslauga yra nemokama. Tiesa, HP atstovai teigia, jog tai – tik pirmieji „ePrint“ žingsniai ir ateityje paslauga dar bus tobulinama.

„ePrint“ funkciją palaiko visi HP „Photosmart“ ir „Officejet“ spausdintuvai, turintys tinklo prieigą ir pagaminti nuo 2010-ųjų gegužės: „Photosmart Wireless“, „Photosmart Plus“, „Photosmart Premium“, „Photosmart Premium Fax“, „Photosmart eStation“, „ENVY100“, „Officejet 6500 A“, „Officejet 6500 A Plus“, „Officejet 8500 A“, „Officejet 8500 A Plus“, „Officejet 7500 A Wide Format“. Šią funkciją turi ir lazeriniai HP spausdintuvai: „LaserJet CP1025nw“, „LaserJet CP1525n“, „LaserJet CP1525nw“, „LaserJet M1536dmf“, „LaserJet CM1415fn“, „LaserJet CM1415fnw“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius