Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Huawei „FreeBuds 4“ belaidžių ausinių apžvalga: alternatyvi „AirPods“ versija?

Viena paskutinio meto „must have“ tendencijų – belaidžiai ausinukai. Sparčiai išpopuliarėjus, panašaus principo ir veikimo ausinių galima rasti beveik bet kur, kainoms svyruojant nuo 20 eur. iki kelių šimtų. Bet kaip išsirinkti tas vieninteles ir geriausias ausines? Šiandien apžvelgsime naujai išėjusias Huawei FreeBuds 4 belaides ausines ir tai, ar jos – gera investicija.
Huawei FreeBuds 4
Huawei FreeBuds 4 / Huawei

Naujasis modelis, atrodo, siūlo viską, ko galima norėti: triukšmo slopinimo funkciją, akį traukiantį dizainą, „Bluetooth 5.2“, patvarų baterijos veikimą, didelės raiškos garsą.

Žinoma, panašias funkcijas siūlo ir anksčiau išleisti bei pagarbą užsitarnavę Huawei modeliai: „FreeBuds Studio“, „FreeBuds 3“ ar „FreeBuds Pro“. Tad kuo pranašesnis šis?

Nulietas dizainas

Žodis „nulietas“ turbūt labiausiai tinka šių ausinių dizainui apibūdinti – vos paėmus į delną pakuotė jaučiasi maloni, lengva ir tarytum slystanti per odą. Ovalios pakuotės pasirinkimas patraukė mano akį ir pasirodė žymiai dailesnis, nei įprasto „Airpods“ modelio.

Šias belaides ausines galima rinktis iš dviejų spalvų: baltos ir tamsios sidabrinės. Pastaroji man pasirodė prabangesnė – spalva gražiai atsispindi saulėje, o patys ausinukai ausyje žiūrint iš tolo nerėžia akies. Ausinukai tokie lengvi, kad net beveik nesijaučia ausyje: jų svoris vos 4,1 g.

Huawei pasirinko atvirą dizainą. Jei esate tas, kuris nemėgsta į ausies kanalą įstatomų ausinių (tokių kaip „FreeBuds Pro“ ir neseniai pasirodžiusios „FreeBuds 4i“), tikrai turėtumėte atkreiptį dėmesį į šias.

Tiesa, dėl savo slidaus paviršiaus, bent jau man ausinės kelis kartus išslįsdavo iš ausų karštomis vasaros dienomis. Nors modelis patogus, mažesnių ausų savininkams prieš perkant reikėtų pasimatuoti, ar ausinės paprasčiausiai nebus „per didelės“, kadangi universalaus modelio principas, kad vienas-tinka-visiems, nėra pats geriausias sprendimas pirkėjo atžvilgiu.

Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4
Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4

Galiausiai turėčiau pridurti, kad nors tai ir yra naujausias ausinių modelis, jas vis dar sunku išimti iš dėklo. Gal su šia problema susidūriau tik aš, bet magnetų ir blizgaus paviršiaus bei apdailos derinys neleidžia tinkamai suimti ausinių, kad jas būtų galima lengvai išimti.

Jutiminės funkcijos

Viena smagesnių ausinių funkcijų – į prisilietimą reaguojantys ausinukų „koteliai“.

Palietus du kartus galima atsiliepti/nutraukti pokalbį, sustabdyti muziką, perjungti dainą ar įjungti balsu valdomą padėjėją. Braukiant aukštyn ir žemyn atitinkamai pasigarsina arba prisitildo garsas, o vienu paspaudimu ilgiau palaikius įsijungia garso izoliacijos rėžimas.

Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4
Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4

Žinoma, prie šių funkcijų ir tokio pobūdžio naudojimo reikia priprasti. Nemeluosiu, pradžioje tai šiek tiek erzino, nes norint pasitaisyti ausinukus kartais nusispausdavo nepageidaujama funkcija, o norint panaudoti funkciją, ne visada pavykdavo. Bet po kelių treniruočių pradėjau priprasti.

Garsas

Didžiausias dėmesys šiose ausinėse turėtų būti skirtas triukšmo slopinimo funkcijai. Taip, ši funkcija veikia, ir gana neblogai, tinkamai įsistačius ausinukus į ausį ir leidus jiems „adaptuotis“ pašalinis triukšmas sumažėja ir poveikis tikrai yra jaučiamas. Ar jos blokuoja tiek pat triukšmo, kiek „FreeBuds Pro“ arba „FreeBuds 4i“? Žinoma, ne, nes šių ausinių privalumas yra papildomas pasyvus triukšmo slopinimas dėl į ausis įstatomo kanalo konstrukcijos. Važiuojant viešuoju transportu neįsijungus muzikos, triukšmas tikrai nedings ir girdėsis, tiesiog jo bus šiek tiek mažiau, bet naudojant ausines namuose be muzikos, jos laisvai izoliuos ventiliatoriaus sukeliamus garsus.

Nors nėra garso kontrolės, „FreeBuds 4“ turi didesnius 14 mm garsiakalbius, o garso kokybė apskritai yra labai gera. Galios yra daugiau nei pakankamai, kad galėtumėte jas pumpuoti garsiau, nei patartina.

Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4
Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4

Jos tikrai gerai skamba tyliai, bet dar geriau vidutiniu garsumu, jų dažnių diapazonas yra labiau išlygintas. Garsiakalbis pasižymi žemų dažnių smūgiu, o vidutinio ir aukščiausio dažnio garsai puikiai išpildo tai, ko galima tikėtis. Klausantis mano įprasto grojaraščio, sudaryto iš įvairių kūrinių, skirtų garsiakalbiams ir ausinėms išbandyti, „FreeBuds 4“ puikiai susidorojo su įvairių žanrų kūriniais. Dažnių spektras siekia iki 40 kHz.

Huawei teigia, kad pritaikius visiškai naują žaidimų garso kodavimo technologiją, „FreeBuds 4“ suteikia galimybę delsą sumažinti vos iki 90 ms naudojant „HarmonyOS“ telefonus ir 150 ms naudojant EMUI telefonus. Tad garsas praktiškai tobulai sutampa su veiksmu ekrane. Šioje vietoje priekaištų neturiu – žaidžiant visi garsai sutapo akimirkos tikslumu.

Naudodami „HarmonyOS“ kelių įrenginių sąveikos funkciją, savo vaizdo įrašus iš telefono galite perkelti į „Huawei Vision“, nešiojamąjį ar planšetinį kompiuterį, o garso įrašus galite perkelti į ausines „HUAWEI FreeBuds 4“. Paprastai tariant, sujungę ausines su, tarkime, televizoriumi, žiūrėsite mėgstamą laidą ar filmą netrukdydami šeimos nariams.

Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4
Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4

Kalbant apie šeimos narius – pokalbiai naudojant ausines vyko sklandžiai, garsiakalbis problemų nesukėlė, o pašalinis triukšmas buvo slopinamas.

Ryšys per „Bluetooth 5.2“ yra labai stabilus, o ausinės pačios tarpusavyje susijungia nespėjus įsidėti į ausį. Jos taip pat gali vienu metu prisijungti prie dviejų įrenginių, o dėvėjimo aptikimas veikia labai gerai, pristabdydamas muzikos klausymąsi, kai ištraukiate ausinę, ir atnaujindamas, kai ją įdedate atgal.

Trūkumas, kaip ir „FreeBuds 4i“ bei „Huawei Sound“ garsiakalbio atveju, yra tas, kad naudotojai turi gauti „AI Life“ iš „Huawei App Gallery“, kurią savo ruožtu reikia tiesiogiai atsisiųsti ir įdiegti. Tiesa, pati programėlė patogi ir lengvai valdoma. „Audio Connection Center“, kurio dėka galite sklandžiai perjungti ryšį su prietaisais ir naudotis kitomis smagiomis funkcijomis, nepalaiko „iOS“.

Baterija

Huawei teigimu, su išjungta triukšmo slopinimo funkcija, ausinės veikia 4h. 10 min., o su 15 min. pakrovimu iš dėklo – 22h. Su įjungta ANC funkcija muzikos grojimo trukmė visiškai įkrovus įkroviklį siekia 14 val., o visiškai įkrovus ausines – 2,5 val.

Man tai iš esmės pasitvirtino – per vieną klausymo valandą išsikrovė apie 25 proc. akumuliatoriaus, nors įjungus ANC išsikrovė apie 30 proc. akumuliatoriaus. Tačiau sėdėjau gana tyliame kambaryje namuose. Akumuliatoriaus išsikrovimas bus pastebimesnis, kai būsite išvykę. Tiesa, pastebėjau gan įdomią išsikrovimo tendenciją: vienu momentu viena ausinė išsikrovė keliais procentais daugiau, negu kita.

Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4
Asmeninio archyvo nuotr./Huawei FreeBuds 4

Ausinių pakrovimas dėkle greitas, ir pačių ausinių baterija laiko tikrai ilgai. Patį dėklą įdėjau krauti tik po trijų dienų ausinukų naudojimo. Tiek ausinių, tiek įkrovimo dėklo įkrovimas užtruks apie valandą. Šiuo metu galimas tik laidinis įkrovimas.

Ar verta pirkti?

Į šį klausimą atsakyti sudėtingiau. Jei esate „guminių“ ausinių mėgėjas, su šiomis ausinėmis turėsite bėdos dėl jų glotnaus dizaino. Visgi, žiūrint į kainos ir kokybės santykį, šios ausinės tikrai nėra blogos: jų baterija veikia ilgai, dizainas traukia akš, triukšmo izoliacija veikia, o garsas puikus. Jei ieškote pirmųjų belaidžių ausinių savo gyvenime ir iki šiol naudojote tokio modelio laidinius ausinukus, šias ausines verta įsitraukti į galimų kandidačių sąrašą.

Tiesa, norint pilnos triukšmo izoliavimo patirties siūlyčiau pažvelgti į kitus modelius, kalbant būtent apie Huawei - „FreeBuds Pro“. taip pat turint senesnio modelio Huawei ausines, tarkime „FreeBuds 3“, naujo modelio pirkti neverta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius