-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“, pasislink nuo sosto: „Nokia“ telefone net penki objektyvai

Panašu, kad įmonė HMD, įsigijusi teisę prekiauti telefonais su „Nokia“ prekės vardu, turi labai įspūdingų ir kūrybingų planų savo gaminamiems įrenginiams. Į internetą nutekėję projekto brėžinio eskizai ir nuotraukos leidžia spėti, kad jau netrukus turėtume išvysti išmanųjį telefoną su penkiais fotokameros objektyvais ant telefono nugarėlės, rašo „The Verge“.
Nutekėjusi „Nokia“ telefono su 5 fotoobjektyvais nuotrauka
Nutekėjusi „Nokia“ telefono su 5 fotoobjektyvais nuotrauka / ITHome.com nuotr.

Jau anksčiau šiais metais būta gandų apie penkių objektyvų sistemą „Nokia“ telefonuose, tačiau dabar nutekėjo pirmoji nuotrauka, kuri (nors ir neoficialiai) šiems gandams suteikia pagrindo.

Kameros moduliai išdėstyti į šešiakampį su vienu objektyvu centre. Nuotraukoje taip pat ryškiai matomas „Zeiss“ logotipas – šie Vokietijos optikos gigantai jau nuo seno buvo „Nokia“ partneriai kuriant kameras – dar tais laikais, kai šiuos telefonus gamino „Nokia“ ir juose buvo diegiama mobilioji „Windows“ operacinė sistema. Naujesniuose „Nokia“ telefonų, kuriuos gamina HMD, modeliuose „Zeiss“ logotipas ir vėl matomas vis dažniau – optikos meistrai netgi patentavo miniatiūrizuotą vaizdą didinančią daugelio objektyvų kamerą, kuri, panašu, nufotografuotame telefone ir realizuota.

Vien iš nuotraukos labai sudėtinga pasakyti, kokiu tikslu būtų naudojama ši penkių objektyvų sistema. Tačiau anksčiau šiais metais „Huawei“ pristatė savo telefoną „P20 Pro“ su trijų objektyvų sistema – ji telefono kamerai suteikė optinio priartinimo iki 3x galimybę. Sklinda gandas, kad 5 objektyvų sistemą (trijų ant nugarėlės ir dviejų priekinėje telefono dalyje) bando Pietų Korėjos įmonė LG.

Neabejojama, kad penki objektyvai ant nugarėlės sustiprintų vaizdo didinimo galimybes, tačiau labai tikėtina, kad tai bus ne vienintelė tokio gausaus objektyvų kiekio paskirtis. Be to, „Nokia“ praeityje garsėjo savo išskirtiniais telefoninės fotografijos sprendimais, kurie buvo realizuoti „Nokia 808 PureView“ ar „Nokia 1020“.

Neseniai HMD įsigijo „PureView“ prekės ženklą iš „Microsoft“, taigi yra tikimybė, kad netrukus išvysime dar vieną „Nokia PureView“. Tai tikrai nereiškia, kad bus paveldėta kas nors iš „Nokia 808“ ar „Nokia 1020“ technologijų – beveik visi talentingiausi „Nokia“ kamerų inžinieriai paliko kompaniją, kai „Microsoft“ įsigijo „Nokia“ išmaniųjų telefonų padalinį ir vėliau jį uždarė. Bet jeigu ši nuotrauka nėra koks nors montažas, tai panašu, kad ir HMD inžinieriams (bei „Zeiss“) talento netrūksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius