Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ sako kol kas nematanti, kad JAV vykdytų D.Trumpo pažadus

Jungtinės Valstijos kol kas nevykdo Kinijos valstybės vadovui Xi Jinpingui JAV prezidento Donaldo Trumpo duoto pažado panaikinti apribojimus JAV bendrovių produktų tiekimui Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinei „Huawei“, pareiškė kinų bendrovės valdybos pirmininkas.
„Huawei“
„Huawei“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kol kas nematome apčiuopiamų pokyčių“, – pareiškė Liangas Hua per penktadienį įvykusią spaudos konferenciją.

„Kad, likdami „juodajame“ sąraše, jaučiamės puikiai, nesakome vien dėl to, jog buvo paskelbta apie [apribojimų] sušvelninimą“, – pažymėjo jis.

„Iš tiesų tai mes manome, jog turime būti visiškai pašalinti iš „juodojo“ sąrašo“, – pabrėžė „Huawei“ valdybos pirmininkas.

Jungtinės Valstijos gegužę įtraukė kinų bendrovę į „juodąjį“ sąrašą, nes, JAV administracijos nuomone, „Huawei“ šnipinėjimo Kinijai. Dėl to bendrovės veikla JAV rinkoje buvo gerokai apribota.

„Huawei“ vadovybės atstovai kategoriškai neigia, jog bendrovė Kinijos vyriausybės prašymu yra rinkusi slaptą informaciją.

„Huawei“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Ren Zhengfei birželį pareiškė, jog tuo atveju, jeigu JAV bendrovių produktų tiekimas jo bendrovei ir toliau bus ribojamas, „Huawei“ pardavimai per dvejus metus, kaip prognozuojama, gali sumažėti 30 mlrd. JAV dolerių.

Po Osakoje įvykusio susitikimo su Xi Jinpingu D.Trumpas pareiškė, jog draudimas JAV bendrovėms tiekti dalis Kinijos „Huawei“ yra atšaukiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius